Recept dana: Mini Pavlove torte očaraće vas ukusom, a izgledaće kao da su ih pravili najbolji poslastičari na svetu
02.07.2022 | 06:18
Ljubitelji ove poslastice imaju pred sobom čisto savršenstvo
Mini Pavlove ili puslica tortice ne samo što su neodoljive nego su i praktične. Kada god se nađe višak belanaca, idealno je da ih iskoristite za pripremu ovog deserta.
Takođe, možete da se igrate ukusima i da ih punite raznim filovima u zavisnosti od želje, kao što su umućena slatka pavlaka ili neki čokoladni krem po izboru.
Ne zna se da li su lepše na izgled ili ukus, a sigurno da će vam sve komšinice tražiti recept.
Ukoliko želite da napravite veću količinu ove poslastice, iskoristite recept za Pavlovu tortu sa plazma filom i jagodama.
Ove mere su dovoljne za šest tortica.
Sastojci:
- 4 belanca
- 200 g šećera
- 2 kašičice jabukovog sirćeta
- 1 puna kašičica gustina
- prosthvat soli
Za fil:
- 500 ml slatke pavlake
- 4 kašike krema po izboru
- 2 kesice kremfiksa
Još:
- sveže voće
- listići nane
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni, a idealan je režim gde se pali gornji i donji grejač. Mikserom umutite belanca i so, a čim smesa postane penasta, postepeno dodajte šećer i mutite nekih desetak minuta ili dok ne dobijete čvrstu i sjajnu smesu od belanaca. Nakon što ste dobili čvrst šne, dodajte sirće i mutite još tridesetak sekundi. Na kraju dodajte prosejan gustin, koji možete da umutite i ručno.
Zatim smesu prebacite u špric za šlag, stavite nastavak po želji i formirate šest tortica na plehu obloženim pek papirom. Pleh zatim ubacite u rernu i odmah smanjite temperaturu na 120 stepeni i pecite oko sat i po vremena.
Rernu ne otvarajte ni u jednom momentu, a nakon isteka ovog vremena pečenja samo ugasite rernu i ostavite puslice u njoj da se ohladi u potpunosti. Kada se ohlade, puslice izvadite iz rerne, a uz pomoć noža ili špatule ih pažljivo odvojite od pek papira i prebacite na poslužavnik.
Za fil umutite slatku pavlaku sa kremom po želji i kremfiksom. Fil za punjene isto stavite u špric i napunite svaku puslicu.
Ukrasite ih po želji svežim voćem ili listićima nane.
Bon appetit!
BONUS VIDEO: