Recept dana: Domaći baunti - kolač sa kokosom pred kojim će najčvršći karakter posustati
30.04.2022 | 06:05
Kada svojim rukama napravite ovu lepotu od kolača, više nikada nećete pojesti kupovni
Jedan od omiljenih slatkiša sada možete napraviti kod kuće za tren oka. Kada se vama i vašim ukućanima prijede nešto slato, ili vam se najave nenadani gosti, ovaj kolačić je pravi spas.
Nema uključivanja ni rerne, ni miksera, nema mnogo sastojaka, a proces pripreme je veoma jednostavan i lagan.
Čokolada i kokos su proverena kombinacija, svi će biti oduševljeni, a deca naročito.
Jedena mu je mana što nestaje iz tanjirića brzinom svetlosti.
Sastojci:
- 200 g kokosa
- 100 g mleka u prahu
- 100 g šećera u prahu
- 100 ml slatke nemućene pavlake
- 200 g zasladjenog kondenzovanog mleka
- 300 g kvalitetne mlečne čokolade
Priprema:
Promešajte sve suve sastojke pa u činiju sipajte nemućenu slatku pavlaku, a potom i zaslađeno kondenzovano mleko. Smesu možete umesiti ručno, da se sve lepo poveže i sjedini pa ostavite u frižideru bar nekih sat vremena kako bi se stegla i bila pogodna za pravljenje oblika po želji.
Oblikovane čokoladice opet vratite dodatno u frižider na neko vreme jer ćete ih lakše i lepše prelivati čokoladom.
Nakon toga, istopite 300 grama kvalitetnije mlečne čokolade ili kombinaciju mlečne i "noissete" kojom ćete prekriti čokoladice.
U istopljenu i prohlađenu čokoladu dodati jednu do dve kašike ulja, promešati i uz pomoć viljuške zaroniti čokoladice. Lupkanjem viljuške o ivicu činije otresite višak čokolade, pa ih ređajte na neki poslužavnik koji ste obložili pek papirom. Vratite ih na pola sata u frižider kako bi se lepo stegle.
Bon appetit!
BONUS VIDEO: