Džejmi Oliver otkriva kako da ulje nikada ne prska iz tiganja: Potrebna vam je samo jedna kuhinjska namirnica i problem će biti rešen

24.02.2022 | 13:43

Nema više ribanja i nerviranja

Copyright Pixabay

Da bismo pripremili neki obrok, često je potrebno da ispržimo meso, ili krompir.

Što znači da je neophodno da koristimo vrelo ulje.

Nedavno smo pisali o tome kako da znate da je ulje dovoljno zagrejano i spremno za prženje.

A sada vam otkrivamo kako da ulje nikada ne prska prilikom prženja.

Tačnije, to otkriva čuveni kuvar Džejmi Oliver.

Njegov predlog je da sipate malo soli, pa da tek onda krenete da pržite.

U čemu je stvar?

So u hladnom ulju sprečava prskanje, nakon zagrevanja, ali postoji još jedna bitna stvar. Potrebno je da osušite hranu pre nego je stavite u zagrejano ulje.

Profimedia
 

Takođe je potrebno da koristite dublji tiganj, ili šerpu.

Dakle, zaboravite na čišćenje šporeta, jer prženje postaje jedan od najlakših poslova.

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: 24sedam