Recept dana: Juneći ribić na kajmaku - stari kafanski specijalitet kao savršen nedeljni ručak
20.02.2022 | 06:57
Gozba može da počne
Kada poželite da spremite ručak koji ostavlja bez daha, spremite baš ovaj.
Sva jela spremljena od ribića ćete pamtiti zbog neodoljivog ukusa, a meso će se doslovno lepiti za prste.
Jednostavan za pripremu, a raskošnog izgleda, lagan za stomak, a fantastičnog ukusa.
Priču upotpunite domaćom belom čorbom, a zasladite se rafaelo čizkejkom koji je savršen spoj kokosa i bele čokolade.
Za specijalne prilike ovo će biti bez premca, idealan obrok, uz čašu vina sa vama dragim ljudima.
Sastojci:
- 1 kg junećeg ribića
- glavica crnog luka
- 2 šargarepe
- 1 veza peršuna
- 4 kašike brašna
- 2 čena belog luka
- 4 velika krompira
- vegeta, so, biber
- 200 g kajmaka, ako želite dodajte i više
Priprema:
Meso operite hladnom vodom i prosušite ubrusom ili pamučnom krpom. Isecite ga na krupnije komade.
U veći lonac staviti meso, šargarepu i luk da se kuva. Kada je meso skoro gotovo dodati krompir isečen na krupne komade.
U drugoj šerpi na malo ulja propržiti kratko 2 čena belog luka, dodati tri kašike brašna. U to lagano dodavati vodu iz lonca u kom se kuva meso.Kuvati na blagoj temperaturi desetak minuta.
Staviti začine po ukusu, vegeta, so, biber.
U vatrostalnu posudu, pekač ili pleh poređati kuvano meso i krompir. Preliti bešamel sosom i peći 30 minuta na 180 stepeni.
Bon appetit!
BONUS VIDEO: