Zoran Pajić o Feđi Stojanoviću za 24sedam: Na sceni je slavio život

06.05.2021

07:46 >> 07:55

0

Umeo je da pronikne u čovekovu dušu, razumeo je i njegovu tugu i radost i zbog toga smo se lako poistovećivali sa njegovim likovima, kaže glumac

Zoran Pajić o Feđi Stojanoviću za 24sedam: Na sceni je slavio život
Copyright Promo/Nemanja Miščević

Glumca Zorana Pajića pogodila je vest o odlasku njegovog starijeg kolege Feđe Stojanovića. Zajedno su delili kadar u seriji “Istine i laži” gde mu je Stojanović igrao oca.

Za naš portal Pajić kaže da će se zauvek diviti tome kako je Feđa umeo sa lakoćom da unese i tragičnu i komičnu crtu svakom liku koji je igrao.

– Umeo je da pronikne u čoveku dušu, razumeo je i njegovu tugu i radost i zbog toga smo se lako poistovećivali sa njegovim likovima. Na sceni je slavio život, a u isto vreme ga i kudio, sa svom lakoćom i težinom življenja i igre – kaže glumac.

Photo: PVJ/ATAImages

On je na društvenim mrežama i evocirao uspomene na poslednje susrete sa Feđom.

– Sećam ga se kako mirno sedi u svojoj fotelji dok čeka da ga pozovu da uđe u kadar. Znao je unapred tekst za svaku scenu koju je snimao tog dana, pa je na probi bilo dovoljno da mu kažemo samo prvu repliku bilo koje scene i nastavio bi bez gledanja u tekst. Sećam se i njegovog osmeha koji je oslikavao čistotu njegove duše. Često je u pauzama tokom snimanja uživao u muzici, pa bi mi tako tražio da preko telefona pustim nekog stranog, ili domaćeg izvođača znanog malom broju ljudi. Imao je prefinjen ukus za muziku i dok ju je slušao na licu mu se ocrtavala nostalgija i melanholija, a u isto vreme i radost – seća se Pajić i dodaje:

Pročitajte još

– Ponekad bi ćutljivo i nenametljivo posmatrao druge, ili samo utonuo u neki njemu znani svet, a ređe bi ulazio u neke naše besmislene razgovore. Glupost je u njemu budila nervozu i mrguda, ali bi se brzo vratio u svoje stanje mirovanja koje mu je prijalo. O stvarima, doživljajima i ljudima koje je voleo govorio bi sa nekim dečjim ushićenjem. Bio je dobar partner, pa tako i čovek. U glumi iskren i pošten, baš kao i čovek. Bio je Gospodin Glumac, kao i Gospodin Čovek. Bio je svetla tačka našeg glumačkog poziva i zato će uvek biti neko na koga se treba ugledati – zaključio je Pajić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike