Zlatni globus za najbolju glumicu pripao Andri Dej: Odala sam se porocima zbog uloge Bili Holidej

01.03.2021

12:43 >> 13:43

0

Kako bi što verodostojnije predstavila džez ikonu, priznala je da je pristajala na sve, te je smršala 20 kilograma, počela da puši i pije...

Zlatni globus za najbolju glumicu pripao Andri Dej: Odala sam se porocima zbog uloge Bili Holidej
Copyright "SAD protiv Bili Holidej" / Profimedia

Upisujući se u istoriju Zlatnih globusa, Andra Daj je osvojila nagradu za najbolju glumicu u filmskoj drami, za ulogu u ostvarenju “Sjedinjene Američke Države protiv Bili Holidej” i time postala druga crnkinja koja je ikad primila ovu nagradu, nakon Vupi Goldberg pre 35 godina za “The color purple”.

Okružena porodicom i prijateljima, kroz suze se zahvalila i rekla:

– Uloga Bili Holidej bila je neverovatna i dinamična i potpuno me je transformisala svojim duhom!

Andra Dej je ranije priznala da je za ovu ulogu u filmu koji pokriva period lošeg psihičkog stanja u kom se čuvena pevačica našla pedesetih godina, morala da se podvrgune velikim transformacijama i radu na sebi, kao i da je zbog verodostojnosti počela da puši, pije velike količine alkohola, kao i da izgubi 20 kilograma.

Profimedia

Iako je krenula u ovaj proces kako bi što bolje dočarala heroinsku zavisnost, ali i zavisnost od alkohola Bili Holidej, Andra Dej ne preporučuje ovu metodu nikome.

– Drastično sam smršala. Nisam želela da za ovu ulogu imam atletsko telo novog veka. Bilo mi je bitno da moje telo izgleda kao da pripada periodu u kom je smeštena radnja filma – rekla je pevačica, prenosi “Bilbord”, te dodala:

– Međutim, imala sam manje snage i usporilo me je na setu, što je doprinelo da izgledam kao zavisnica od heroina. Počela sam da pušim prvi put u životu kako bih se više osećala kao Bili Holidej.

Ova 36-godišnja pevačica i glumica rekla je da je pristajala na sve kako bi bila što bliža ulozi i liku slavne Holidej, te da joj je prešlo u naviku da više psuje.

– Bila sam zaista očajna, ali mi je sve vreme u glavi bilo da ne želim da budem užasna u ovom filmu, tako da sam rekla sebi da ću učiniti sve za ovu ulogu. Rekla sam im Isecite mi i kosu, pristajem na sve – iskreno je ispričala Andra Dej.

Pročitajte još

Film “Sjedinjene Američke Države protiv Bili Holidej” je, između ostalog, posvećen istrazi koju je FBI vodio protiv pevačice zbog političkih poruka u njenim pesmama.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike