„Živ čovek“ stiže u bioskope: Emotivna priča o slobodi, ljubavi, porodici i spokoju

18.05.2021

12:32

0

Autor: Dejan Ćirić

Glavni glumac Nikola Đuričko je za ulogu Igora Đelića Đele nagrađen Beogradskim pobednikom” za najbolju mušku ulogu u Glavnom takmičarskom programu Fe

„Živ čovek“ stiže u bioskope: Emotivna priča o slobodi, ljubavi, porodici i spokoju
Copyright Promo/Taramount

Posle uspešne premijere na ovogodišnjem Festu, domaći film „Živ čovek“, reditelja Olega Novkovića i scenaristkinje Milene Marković od 20. maja stiže i na redovne bioskopske repertoare.

Doživite na velikom platnu ovu duboko emotivnu priču o životu, koju su nam na poseban i iskren način dočarali glumci Nikola Đuričko, Nada Šargin, Bojan Žirović, Jana Bjelica, Filip Hajduković, Iva Milanović, Tanja Bošković, Branko Cvejić, Miodrag Krstović, Marta Bjelica, Sonja Kolačarić, Ivana Vuković, Stefan Trifunović i drugi.

Promo /Jovan Ilić

Glavni glumac Nikola Đuričko je za ulogu Igora Đelića Đele nagrađen „Beogradskim pobednikom” za najbolju mušku ulogu u Glavnom takmičarskom programu Festa. Žiri je njegovu kreaciju ocenio kao „jedinstveni glumački izraz kojim nas vodi kroz katarzu glavnog lika, koristeći ceo glumački habitus: od suptilnih sredstava pa sve do unutrašnjih tektonskih promena – smrti i njene pobede”.

Promo / Živ čovek Teramount film

Reditelj Oleg Novković je o ovom ostvarenju rekao:

– Ovo je priča o zbunjenom sredovečnom čoveku koji se i dalje traži, o čoveku koji je i dalje mladić i biće mladić do smrti i posle smrti. Ovo je priča o trenutku posle buđenja iz smrti, gde taj čovek odluči da prihvati svoj život i da ga da drugima.

Promo / Živ čovek Teramount film

U centru priče je beogradski roker i nekadašnji član kultnog benda “Sinovi” Igor Đelić-Đela (Nikola Đuričko), koji živi sa ženom Sunčicom (Nada Šargin), sa kojom ima dosta problema, ali i mnogo godina provedenih zajedno. U haosu svakodnevnice, usled jednog ženinog uznemirujućeg priznanja i novosti koje mu priređuje ćerka tinejdžerka, on shvata da želi da promeni svoj život. Odlučuje da počne sve ispočetka, a možda i pokuša da ispravi neke greške iz prošlosti. Međutim, nižu se nepredviđeni događaji koji ga odvode u drugom pravcu.

Ovo je emotivna priča o životu koji živimo i životu koji smo želeli da živimo. O posledicama grešaka koje svaki život sa sobom nosi. Priča o slobodi, ljubavi, porodici i spokoju.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike