Završen festival "Slika u pokretu": Nagrada za film "Otac"

22.11.2020

06:25 >> 15:21

0

Priznanje za inovativnost u vizulenom pristupu filmskoj fotografiji pripalo je Aleksandru Iliću, a nagrada za najbolji snimateljski rad Gojku Despotoviću za P

Završen festival "Slika u pokretu": Nagrada za film "Otac"
Copyright Promo/Maja Medić

Žiri Petog Festivala snimateljskih ostvarenja „Slika u pokretu” koji je završen sinoć, dodelio je dva priznanja – nagradu za inovativnost u vizulenom pristupu filmskoj fotografiji koja je pripala Aleksandru Iliću za film “Otac” i nagradu za najbolji snimateljski rad koja je pripala Gojku Despotoviću za film “Proleće na poslednjem jezeru”.

Ovogodišnje nagrade dodelio je žiri u sastavu: Jacek Laskus, filmski snimatelj iz Poljske, nominovan za Oskara 1998. godine, snimatelj Dušan Joksimović nagrađen za rad na filmovima “Rane”, “Sveti Georgije ubija aždaju”, “Top je bio vreo”, “Falsfikator”, “Dnevnik mašinovođe”, “Kralj Petar Prvi” i snimatelj Mario Sablić, četiri puta nagrađen godišnjom nagradom Hrvatskog udruženja filmskih snimatelja, koji potpusuje fotografiju u 12 igranih filmova i 18 televizijskih serija.

Promo / S.A.S

Poslednjeg dana Festivala snimateljskih osvarenja na programu su bili filmovi “Sutra je još uvek juli” i “Vojna Akademija 5” u Muzeju jugoslovenske kinoteke i Kulturnom centru Novog Sada. Ulaz na sve projekcije je bio besplatan, broj posetilaca ograničen, a program jw mogao u isto vreme da se prati i online na portalu cinesseum.com.

PROČITAJTE JOŠ: Ekskluzivno: Goran Bogdan za 24sedam o nominaciji za Evropsku filmsku nagradu – 24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike