Vladislav Bajac: U ediciji sa Šekspirom i Borhesom

11.12.2020

13:19

0

Autor: Dejan Ćirić

Knjiga o bambusu” je šest meseci bila među stotinu najprodavanijih naslova u knjižarama Moskve

Vladislav Bajac: U ediciji sa Šekspirom i Borhesom
Copyright Vladislav Bajac/Promo Arhipelag

Čuveni i nagrađivani roman “Knjiga o bambusu” Vladislava Bajca, nedavno je objavljen u Rusiji, i to po drugi put, nakon 15 godina, sada kod nove izdavačke kuće “Palmira”. Delo je preveo D. E. Stukalin, a u istom prevodu je objavljeno i prethodno izdanje iz 2005. godine, kada je izdavač bila „Amfora“. “Knjiga o bambusu” je tada šest meseci bila među stotinu najprodavanijih naslova u knjižarama Moskve.

Roman se u izdanju „Palmire“ iz Sankt Petersburga nalazi u poznatoj ediciji „Klasici“, u kojoj su objavljena dela svetskih velikana, od Šekspira do Borhesa.

“Knjiga o bambusu”, rusko izdanje Promo/Arhipelag

Ovo je velika pohvala autoru i izdavaču „Arhipelagu“, koji je deo “Ripol Klasika”, jednog od najvećih izdavačkih giganata u Rusiji. Esejista Aleksandar Genis nazvao je knjigu “zen budističkim ratničkim romanom”, a novo srpsko izdanje objavljeno je u „Arhipelagu“.

Vladislav Bajc, inače i osnivač izdavačke kuće „Geopoetika“ iz Beograda, na ruskom jeziku ima objavljen takođe uspešan roman “Hamam Balkanija”, u prevodu Vasilija Sokolova, a “Palmira” uskoro objavljuje još jedan njegov roman, delo pod nazivom “Hronika sumnje”.

PROČITAJTE JOŠ: Ljiljana Habjanović Đurović za 24sedam: Čast je dobiti Puškinovu Zlatnu medalju – 24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike