Svetske zvezde na sceni Kolarca: Gala koncert “Amore per sempre”

27.03.2021

07:59 >> 12:22

0

Autor: Dejan Ćirić

Veče arija i dueta iz najpoznatijih opera biće održano 3. aprila u Velikoj dvorani

Svetske zvezde na sceni Kolarca: Gala koncert “Amore per sempre”
Copyright Profimedia

Tri srpska umetnika koji karijeru grade u inostranstvu – sopran Tamara Rađenović, bariton David Bižić i pijanista Ðorđe Nešić, imaće gala koncert “Amore per sempre” 3. aprila od 19 časova u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine.

Na koncertu će biti izvedene poznate arije i dueti iz opera “Figarova ženidba” Mocarta, “Boemi” Ðakoma Pučinija, “Lovci na bisere” Žorža Bizea, “Faust” Šarla Gunoa, španske i italijanske pesme, kao i klavirska dela Kloda Debisija i Sergeja Rahmanjinova.

Jedinstven spoj umetnika različitih generacija u Beograd stiže iz prestižnih svetskih dvorana Karnegi hola, Metropoliten opere, Pariske nacionalne opere, Madridske kraljevske opere i Kovent Garden-a.

ATA Images/A.K.

Mladi sopran Tamara Rađenović (25), je već sa 19 godina nastupala na gala koncertima operske dive Monserat Kabalje, a danas živi i radi u Londonu odakle gradi svetsku karijeru. Pre tri godine je diplomirala solo pevanje na prestižnoj muzičkoj akademiji Royal College of Music u Londonu i time je prva i jedina umetnica iz čitavog regiona koja je primljena na taj odsek na ovom muzičkom konzervatorijumu. Do sada je nastupala u 13 zemalja, između ostalih u Španiji, Italiji, SAD, Austriji, Nemačkoj, Engleskoj, Sloveniji. Imala je do sada dva solistička koncerta u njujorškom Karnegi holu, u septembru 2018. i u novembru 2019. godine.

Bariton David Bižić je jedan od najpriznatijih srpskih operskih pevača u svetu, koji je nastupao u najvećim svetskim operskim kućama poput Kraljevske opere Kovent Garden, Metropoliten opere u Njujorku, Pariske nacionalne opere, Madridske kraljevske opere, Teatra Liseu u Barseloni, Švedske kraljevske opere, Bečke državne opere, Boljšoj teatra u Moskvi. Ove godine će biti njegova osma sezona u Metropoliten operi kao gosta soliste sa više od 40 nastupa predstava. Uspešni bariton je poslednji nastup u Srbiji imao pre 10 godina.

Wikipedia/Goldfinger

Umetnost srpsko-američkog pijaniste Ðorđa Nešića opisuje se kao “smela”, “osećajna” i “suptilno virtuozna”. Njegova karijera uključuje resitale, koncerte i kamerno muziciranje, a zanimljivo je da izvodi muzički repertoar koji proučava savremene društvene probleme i promociju ljudskih prava širom sveta. Redovni je profesor na Univerzitetu u Pitsburgu i član Umetničke globalne fondacije u Ženevi.

Pročitajte još

Prošle sezone je nastupao u Crnoj Gori na “KotorArt festivalu”, u Kulturnom centru Srbije u Parizu, na koncertu “Putovanje kroz muziku Srbije” u Karnegi holu, i u Beogradu u Skupštini Grada, Narodnom muzeju i galerijama Artget i SANU.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike