Svetozar Cvetković za 24sedam o Borisu Komneniću: Nijedan komentar nije dovoljno dostojan tako velikog umetnika

07.03.2021

10:12 >> 10:22

0

Glumcu, koji je sarađivao na mnogim projektima sa pokojnim kolegom, bilo je teško da komentariše njegov odlazak

Svetozar Cvetković za 24sedam o Borisu Komneniću: Nijedan komentar nije dovoljno dostojan tako velikog umetnika
Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Boris Komnenić, prvak drame Narodnog pozorišta u Beogradu, preminuo je u 64. godini posle teške bolesti, a njegove kolege neizmerno su pogođene gubitkom prijatelja i velikog glumca.

Svetozar Cvetković u kratkom razgovoru za 24sedam poručio je da ne može da komentariše tužan odlazak Komnenića. Osim što mu sasvim sigurno nije lako jer su se dobro poznavali i mnogo puta sarađivali, Cvetković je bio vidno uzrujan i zbog toga što je glumačku scenu napustio veliki umetnik, te iz tog razloga nije bio spreman da govori o njemu

IMDb

– Nemojte da se ljutite, ali ne mogu da pričam u ovom trenutku o Borisu Komneniću. Šta god da kažem, neće biti dovoljno dostojno tako velikog umetnika – rekao je kratko za naš portal glumac, s kojim je Komnenić jednu od poslednjih saradnji imao u seriji “Žigosani u reketu”. Takođe, njih dvojica su još davne 1980. godine igrali u seriji “Dani od snova” režisera Vlatka Gilića.

Podsetimo, Boris Komnenić među filmskim i televizijskim naslovima u kojima je igrao su “Bal na vodi”, “Špadijer jedan život”, “Gore dole”, “Vratiće se rode”, “Miris kiše na Balkanu”, “Sinđelići”, “Apofenija”, a veoma zapaženu ulogu imao je u “Boljem životu”. Dobio je brojne nagrade Narodnog pozorišta, Beogradskog narodnog pozorišta, brojnih festivalskih nagrada, kao i nagradu Grada Beograda 2011. godine.

pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike