Svetozar Cvetković za 24sedam o Borisu Komneniću: Nijedan komentar nije dovoljno dostojan tako velikog umetnika

07.03.2021

11:12

1

Autor: Nevena Mijušković

Glumcu, koji je sarađivao na mnogim projektima sa pokojnim kolegom, bilo je teško da komentariše njegov odlazak

Antonio Ahel/ATAImages

Boris Komnenić, prvak drame Narodnog pozorišta u Beogradu, preminuo je u 64. godini posle teške bolesti, a njegove kolege neizmerno su pogođene gubitkom prijatelja i velikog glumca.

Svetozar Cvetković u kratkom razgovoru za 24sedam poručio je da ne može da komentariše tužan odlazak Komnenića. Osim što mu sasvim sigurno nije lako jer su se dobro poznavali i mnogo puta sarađivali, Cvetković je bio vidno uzrujan i zbog toga što je glumačku scenu napustio veliki umetnik, te iz tog razloga nije bio spreman da govori o njemu

IMDb

– Nemojte da se ljutite, ali ne mogu da pričam u ovom trenutku o Borisu Komneniću. Šta god da kažem, neće biti dovoljno dostojno tako velikog umetnika – rekao je kratko za naš portal glumac, s kojim je Komnenić jednu od poslednjih saradnji imao u seriji “Žigosani u reketu”. Takođe, njih dvojica su još davne 1980. godine igrali u seriji “Dani od snova” režisera Vlatka Gilića.

Podsetimo, Boris Komnenić među filmskim i televizijskim naslovima u kojima je igrao su “Bal na vodi”, “Špadijer jedan život”, “Gore dole”, “Vratiće se rode”, “Miris kiše na Balkanu”, “Sinđelići”, “Apofenija”, a veoma zapaženu ulogu imao je u “Boljem životu”. Dobio je brojne nagrade Narodnog pozorišta, Beogradskog narodnog pozorišta, brojnih festivalskih nagrada, kao i nagradu Grada Beograda 2011. godine.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

pročitajte još

Komentari (1)

Comment(1)

  1. Medved kaže:

    Nove generacije naravno ne znaju, a starije su nazalost zaboravile za izuzetan film Darka Bajica “Direktan prenos” u kome je sjajnu ulogu odigrao veliki glumac Boris Komnenic.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti