Snima se serija po romanu "Deca zla": Uzbudljivi triler o dramatičnom ubistvu

02.03.2021

14:04 >> 13:51

0

Radnja priče prati potragu za ubicom koja uvodi u svet prepun zločina iz strasti, osvete, opomena i simbolike...

Snima se serija po romanu "Deca zla": Uzbudljivi triler o dramatičnom ubistvu
Copyright Promo/Vulkan

Početak snimanja serije “Deca zla” po popularnom trileru pisca i sudije Miodraga Majića planira se na proleće, najavili su danas iz produkcijske kuće “Firefly” koja je i otkupila prava na ekranizaciju.

Kako navode, scenario za seriju od 10 epizoda napisan je tokom prošle godine, kasting za glumačku podelu je u toku, a scenaristi projekta koji se radi u saradnji sa Telekomom Srbije, su Katarina Mitrović i Bojan Vuletić, dok su za režiju angažovani Ivan Stefanović i Vladimir Tagić.

– Od trenutka kada se roman “Deca zla” pojavio pred čitaocima, jedan od najčešćih komentara bio je onaj da je po tekstu što pre potrebno snimiti seriju. Čitaoci su u priči prepoznavali slike, osećali su aktere i vizuelizovali su njihove postupke. Iskreno se radujem što će se želja većine njih uskoro ispuniti. Uveren sam da će saradnja sa “Firefly” produkcijom iznedriti novu dimenziju priče o Nikoli Bobiću, Ani Basti i drugim junacima koji su vas u prethodnom periodu uzbuđivali i terali na razmišljanje. Takođe, nadam se da ćemo se jednom, jednako kao i danas romanu, vraćati i seriji prepoznajući u njoj još jedan putokaz kada govorimo o retkim ovdašnjim trilerima – istakao je autor ovog romana Miodrag Majić.

Milos Tesic/ATAImages

Radnja uzbudljivog trilera smeštena je u Beograd, gde se u kući na Dedinju dešava dramatično ubistvo političara. Nakon što nepoznata osoba ubije žrtvu i ostavi krvavi dukat u njenoj ruci, što jasno ukazuje na ritualno ubistvo, otvara se niz pitanja i događaja koji se moraju rešiti. Potraga za ubicom uvodi u svet prepun zločina iz strasti, osvete, opomena i simbolike. Iako to isprva ne želi, Nikola Bobić postaje advokat optuženog, a kako istraga napreduje, on ulazi u igru koja će ga u potpunosti promeniti.

Pročitajte još

– Veoma smo srećni što nam je Miodrag Majić ukazao poverenje za ekranizaciju “Dece zla”, romana koji je oborio sve rekorde čitanosti i postao svojevrstan kult. “Deca zla” u sebi vešto spajaju triler i melodramu, ali i delikatnu socijalno – društvenu analizu naše svakodnevnice, te nas je upravo ta slojevitost privukla i uverila da je ovo projekat za nas. Siguran sam da će i serija, baš kao i roman, biti nešto sasvim novo na našem tržištu – poručuje Boban Jevtić, kreativni direktor “Firefly” produkcije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike