Slaven Došlo: 24sedam razmišljam o...

23.10.2020

18:14 >> 18:31

0

Autor: Dejan Ćirić

Sa dvanaest godina je, zbog jedne predstave, odlučio da želi da bude deo teatra

Slaven Došlo: 24sedam razmišljam o...
Copyright ATA Images

Mladi glumac Slaven Došlo, koji je skrenuo pažnju na sebe ulogama u filmovima „Panama“ i „Vlažnost“, kao i serijama „Biser Bojane“, „Vojna akademija“ i mnogim drugim, korak po korak gradi karijeru koja će tek doživeti svoj procvat. Trenutno, u Pozorištu na Terazijama igra predstavu „Sa druge strane jastuka“, inspirisanu Bajaginim pesmama, u Hrvatskoj snima seriju „Crno-bijeli svijet“ i iščekuje nastavak snimanja filma „Budi Bog s nama“, Slobodana Šijana. U trenutku predaha, za portal 24sedam, otkriva 7 stvari koje mu u životu i karijeri puno znače.

Film kome se uvek vraćate?

Najnovije “staro“ otkriće mi je „Fight Club“. Iz nekog razloga sam ga izbegavao, dok nisam bio spreman da ga u potpunosti razumem. Remek-delo!

Pozorišna predstava koju nikada nećete zaboraviti?

„Opsada crkve Svetog Spasa“, Narodnog pozorišta iz Sombora. Scenografija je izgledala kao prava crkva, a publika je, stojeći zajedno sa glumcima na sceni, učestvovala u predstavi. Mislim da sam tada definitivno odlučio da želim da budem deo teatra. Imao sam dvanaest godina.

Knjiga koja vas je promenila?

Knjigu „Koju igru igraš“, Erika Berna dobio sam vrlo rano, od Olgice Nestorović koja je vodila dramski studio u Somboru. Tada sam prvi put počeo da pronalazim razumevanje za svoju zainteresovanost za unutrašnji život čoveka.

Putovanje koje ćete zauvek pamtiti?

Definitivno putovanje u Peru, krajem prošle godine. Znanje i lakoća života koju poseduju ti ljudi, kao i neverovatni južnoamerički kontinent zaista su me promenili.

Mesto na koje uvek iznova odlazite?

Bajina Bašta i Sombor. Sombor je moj grad koji je prelep, a Bajinu Baštu su mi otkrili prijatelji. Tamo sam našao svog psa Ljubicu i tamo se uvek osećam dobrodošlim.

Pesma koja budi uspomene?

„Šal od svile“ Darka Rundeka me umiruje, jer me podseća na to da je uvek bilo i biće ljudi koji osećaju život.

Ličnost koja je obeležila vaš život i karijeru?

Ne postoji niko ko obeležava vaš život na takav način kao roditelji.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike