Silosi su novi kulturni svetionik Beograda: Nastavlja se bogat program „nulte“ sezone

06.09.2021

16:00 >> 14:47

0

Autor: Dejan Ćirić

Izložba Klasići će biti otvorena svakog dana do 15. septembra, u periodu od 18.00 do 21.00, a ulaz je slobodan

Silosi su novi kulturni svetionik Beograda: Nastavlja se bogat program „nulte“ sezone
Copyright Izložba "Klasići" Promo/Re-kreativni centar Silosi

Nakon dve uspešne izložbe afirmisanih slikarki u proteklih mesec dana, novootvorena galerija Re-Kreativnog centra Silosi Beograd ovog puta donosi grupnu izložbu fotografija studenata beogradskog Fakulteta primenjenih umetnosti. Izložba “Klasići”, naslovljena u duhu zajedništva jedne cele generacije umetnika, biće otvorena u sredu, 8. septembra, a zajedno će izlagati Ana Evtić, Iva Stavljanin, Jelena Cvetković, Jelena Siljevski, Miloš Milović, Mina Petrović i Teodora Krunić.

Promo/Silosi

“Klasići” u Silosima prikazaće radove iz sfere dokumentarne, studijske i kreativne fotografije, kao i one na kojima se autori nalaze na raznim zajedničkim okupljanjima. Svaki od studenata predstaviće po deset radova, ali i po jedan interaktivni segment u kojem bi autori dobrovoljno uključivali i posetioce izložbe.

Izložba će biti otvorena svakog dana do 15. septembra, u periodu od 18.00 do 21.00 čas, a ulaz je slobodan.

Gaia Heart Promo/Silosi

Nakon zajedničke izložbe Svetlane Ninković i Sare Kujundžić, te samostalne izložbe Nataše Ilić, “Klasići” nastavljaju ovu “nultu” sezonu galerije Silosa, koja će i ubuduće biti posvećena upravo ovdašnjoj umetničkoj sceni. I sam ulaz u galeriju je delo naše proslavljene muralistkinje Jane Danilović, koja ovih dana radi na razradi i svojevrsnom nastavku murala “Gaia’s Heart”, zajedno sa našom svetski čuvenom grafiti umetnicom TKV (Saška Petković).

Promo/Silosi

Silosi, kao svojevrsni spomenici brutalističke arhitekture na obali Dunava, novi život dobili su zahvaljujući “Gaia pokretu”, neprofitnoj organizaciji koja u njima razvija programe iz oblasti umetnosti, obrazovanja, rekreativnog sporta i zaštite životne sredine.

I dvostruki Bitef stiže u Silose!

Pored edukativnih programa, održani su i muzički događaji u organizaciji Lovefesta i Beata, na kojima su nastupali Anfisa Letyago i brojni domaći izvođači kao što je Kristijan Molnar, ujedno i muzički urednik Silosa, te njegovi brojni gosti koji su svakog vikenda nastupali u “Ponti”, letnjem baru u okviru Silosa. Među njima je i naša poznata voditeljka Una Senić, koja, pored nastupa na svom serijalu “Full Moon” žurki, drži i humanitarne radionice kundalini joge.

Trupa “ULPH” / Promo

I ovogodišnji, dvostruki 54. i 55. Bitef stiže u Silose, i to sa festivalom savremenog cirkusa – “Cirkobalkana 9“, koji će se od 16. do 25. septembra održati na poljani pre ulaza u zonu.

Pročitajte još

Ulaz u zonu Silosa nalazi se na kraju ulice Dunavski kej broj 46, na Dorćolu, iza rampe nekadašnje fabrike “Žitomlin”, i otvoren je za posetioce svakog dana od 12 časova do ponoći, a vikendom do jedan iza ponoći.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike