Romansa violončela i klavira večeras u SKC

15.03.2021

12:44 >> 14:01

0

Autor: Dejan Ćirić

Na programu će biti dela kompozitora Kloda Debisija, Sergeja Rahmanjinova, Antonjina Dvoržaka i Dmitrija Šostakoviča

Romansa violončela i klavira večeras u SKC
Copyright Pixabay

Koncert klasične muzike violončeliste Dejana Božića i pijanistkinje Nataše Mitrović biće izveden večeras u Velikoj sali Studentskog kulturnog centra u Beogradu. Na programu će biti dela kompozitora Kloda Debisija, Sergeja Rahmanjinova, Antonjina Dvoržaka i Dmitrija Šostakoviča.

U trenutku kada u Beogradu i Srbiji više nema većih koncerata, ovaj nastup jedan je od retkih koji se odvija uživo pred publikom, u svedenom izdanju, uz poštovanje svih mera protiv pandemije.

Pixabay

Dejan Božić (1971, Beograd), diplomirao je na Fakultetu muzičke umetnosti kao student generacije, a magistrirao na Državnoj visokoj školi za muziku u Trošingenu (Nemačka). Umetnički doktorat završio je 2016. godine na FMU u Beogradu, a usavršavao se kod poznatih umetnika kao što su Ksenija Janković, Svetislav Apolin, Majkl Flaksman, Roko Filipini, Aleksandar Fedočinko. Dobitnik je brojnih nagrada u zemlji i inostranstvu i učesnik mnogih značajnih muzičkih festivala, nastupao je kao solista sa mnogim evropskim simfonijskim orkestrima, održao resitale širom sveta, a aktivan je kao kamerni i orkestarski muzičar čiji repertoar obuhvata period od baroka do savremene muzike. Snimao je i mnoge snimke za radio i televiziju i objavio nekoliko CD izdanja.

Pixabay

Nataša Mitrović je pijanistkinja iz Beograda, koja je osnovne, magistarske i doktorske studije završila na FMU. Dobitnica je mnogobrojnih nagrada na domaćim i međunarodnim takmičenjima, kao i značajnih umetničkih priznanja među kojima su i nagrada „Emil Hajek“ za najperspektivnijeg pijanistu i Oktobarska nagrada grada Beograda. Kao solista nastupala je sa svim domaćim simfonijskim orkestrima, sa Vidinskom filharmonijom (Bugarska) i Simfonijskim orkestrom Montabaura (Nemačka).

Pročitajte još

U organizaciji Eleanor Valkenburg (sopran), direktora ansambla “Poetica Musica” sa sedištem u Njujorku i sa Svetlanom Merman pijanistkinja aktivno nastupa kao kamerni muzičar. Od 1998. godine vanredni je profesor na Katedri za klavir na FMU u Beogradu, održala je brojna predavanja i seminare za studente i mlade umetnike u Americi, Španiji, Turskoj, Izraelu, Grčkoj, Bugarskoj, Makedoniji i Srbiji.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike