Publika je odabrala: „Putovanje“ je najbolje ostvarenje na Festivalu dokumentarnog filma

03.03.2021

11:55

0

Autor: Dejan Ćirić

Nagrada Enter Dok je ustanovljena 2020. godine i festival naglašava da je to nagrada publike, koja svojim glasovima bira najbolji film u ovoj selekciji i preds

Publika je odabrala: „Putovanje“ je najbolje ostvarenje na Festivalu dokumentarnog filma
Copyright Promo/Dok

Sinoć je u Kombank dvorani svečano zatvoren Festival dokumentarnog filma DOK #3 projekcijom filma “Neka Vrsta Raja” reditelja Lensa Openhajma i proglašenjem pobednika takmičarske selekcije Enter Dok.

Film koji je ove godine proglašen za najbolji debitantski film, po mišljenju publike, je ostvarenje „Putovanje“ rediteljke i producentkinje Aleksandre Mitrić Štifanić.

Umetnički direktor festivala Igor Toholj je napomenuo da očekuje da Aleksandra i sa svojim narednim filmom bude deo Festivala, ali sledeći put u glavnom programu.

Aleksandra Mitrić Promo/Dok

Nagrada „Enter Dok“ je ustanovljena 2020. godine i festival naglašava da je to nagrada publike, koja svojim glasovima bira najbolji film u ovoj selekciji i predstavlja najdemokratskiji način da se vrednuje stvaralaštvo reditelja debitanata.

Dok #3 je održaon od 25. februara do 2. marta u bioskopu Kombank dvorane, kao i na platformi MOJ OFF i publika je imala priliku da pogleda 13 filmskih ostvarenja, od kojih se pet našlo u takmičarskoj selekciji Enter Dok.

Pročitajte još

Filmovi koji su ove godine prikazani predstavljaju zajedno jednu vrsnu kombinaciju realnosti, fikcije i sadašnjosti. Ostvarenja poput „Interegnum“ i „Nagastyle“ koji govore o ovom trenutku i situaciji u kojoj se svet našao, kao i filmovi poput „Kapoteove trake“, „Sreten“, „Zaboravljeni vajar“  i „U potrazi za Žilom Karonom“ koji podsećaju na postojanje ovih ličnosti i njihov otisak koji su ostavili u svetu, samo su neki od filmova koji su obeležili ovo izdanje Festivala.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike