Prvi virtuelni koncert Radeta Šerbedžije: "Ne okreći se, sine" za publiku širom sveta

18.03.2021

13:42 >> 17:26

0

Posebni gosti onlajn nastupa biće Gabi Novak, Matija Dedić, Maja Posavec i Goran Bogdan

Prvi virtuelni koncert Radeta Šerbedžije: "Ne okreći se, sine" za publiku širom sveta
Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Prvi virtuelni koncert glumca, pesnika i muzičara Radeta Šerbedžije zakazan je za 9. april, a na njemu će prvi put publika širom sveta moći da čuje uživo pesme s njegovog novog albuma “Ne okreći se, sine” po kojem je i ovaj koncert dobio naziv.

Novi studijski album objavljen je krajem prošle godine, a najavljen numerom “Eto pesma” koju je napisao Husein Hus Hasanefendić.

Šerbedžija je snimio ukupno jedanaest pesama s ekipom sjajnih muzičara: Davor Smotke Smotalić (perkusije, prateći vokal), Dario Hleb (bas gitara), Mario Igrec (gitara), Antun Stašić (violina, prateći vokal), Marjan Krajna (harmonika) i gost Dado Marinković (bubanj).

Autorski doprinos ovom albumu dali su i drugi vrsni umetnici: Miroslav Tadić na Arsenovoj pesmi “New York”, Damir Urban koji je za Šerbedžiju napisao pesmu “Govorila je tako tiho, tiho, tiho”, Elvis Stanić koji je napravio aranžman za “Grad Drage Mlinarca”, Mario Igrec u pesmi “Suzo moja, strpi se”, autora Zlatka Arsalangića, te Ante Gelo u pesmi “Ostala si uvijek ista”, autora Đorđa Novkovića i Željka Sabola.

ATA Images/M.M.

Na novom albumu Šerbedžija je dao i svoj autorski potpis, pesmu “Šeherezda” posvetio je poznatom slovenskom pozorišnom reditelju Tomažu Panduru čiji je prerani odlazak pre četiri godine pogodio kulturnu scenu na ovim prostorima. Na albumu se nalaze i dve saradnje i to s Gabi Novak i Matijom Dedićem u Arsenovoj pesmi “Otkako te ne volim”, te na “Na nešto me sjeća taj grad”, koju je Šerbedžija otpevao zajedno sa autorom pesme, Darkom Rundekom.

Pročitajte još

Naslovnu pesmu “Ne okreći se, sine” Šerbedžija je napisao još 1989. godine, muziku je uradio Gabor Lengyel, a Mario Igrec napravio je novi aranžman.

Na virtulanom koncertu “Ne okreći se, sine” glumac i muzičar će uz svoj Zapadni kolodvor band otpevati i ostale svoje velike hitove poput “Barbara”, “Protuletje se otpira”, “Meni se dušo od tebe ne rastaje”, “Ni u tvome srcu”, “Poleti ptico”, “Povratak ratnika”, “Tvoje nježne godine”, “Ne daj se Ines”…

Posebni gosti koncerta biće Gabi Novak i Matija Dedić, Maja Posavec i Goran Bogdan.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike