Proleće u kulturnim stanicama u Novom Sadu

05.04.2021

11:16

0

Tokom prva tri meseca 2021. godine, uspešno je održano više od 50 događaja, izložbi, performansa, predstava, kako onlajn, tako i uživo uz prisustvo publik

Proleće u kulturnim stanicama u Novom Sadu
Copyright Promo / Jelena Ivanović

Radionice, izložbe, performans, opera za decu – kulturne stanice u Novom Sadu obojiće i ovo proleće različitim sadržajima. Zahvaljujući svojim kapacitetima, kulturne stanice podigle su i kapacitete lokalne scene i uprkos pandemiji tokom prošle godine realizovale više od 300 umetničkih i kulturnih događaja. Tokom prva tri meseca 2021. godine, uspešno je održano više od 50 događaja kako onlajn, tako i uživo uz prisustvo publike i poštovanje svih mera.

Oslanjajući se na svoje primarne ciljeve, decentralizaciju kulture i participaciju građana, kulturne stanice nastavljaju da promovišu kulturu kao način života u Novom Sadu.

Umetnost domaćih autorki ove nedelje u KS Svilara

Kulturna stanica Svilara ove nedelje publici najpre predstavlja Izložbu crteža Ružice Žigmanov, koja će biti otvorena 7. aprila u 18 časova. Ružica Žigmanov se više od 20 godina aktivno bavi slikanjem, ali i ilustracijama i od 2011. godine članica je Hrvatske likovne udruge Kro-art. Izložba će trajati do 13. aprila, a posetioci je mogu pogledati svakog radnog dana od 10 do 18 sati. Podsećamo da je u Velikoj sali ove kulturne stanice još uvek u toku izložba “Fantastika” Ateljea 61 Bosiljem, kojom se obeležava 60 godina postojanja “Ateljea 61”, sve do 16. aprila.

Promo / Ružica Žigmanov

KS Eđšeg stavlja u fokus edukaciju dece, nastavljaju se redovni programi

Kulturna stanica Eđšeg i ovog aprila nastavlja sa redovnim programima, odnosno radionicama u organizaciji Kulturnog centra Novog Sada. Već danas, 5. aprila od 18 časova, biće održana radionica “Sa lutkom kroz nasleđe”, na kojoj polaznici imaju prilike da se upoznaju sa istorijom lutkarstva, izradom, tehnikom, materijalima i trendovima nekad i sad. Ove radionice biće realizovane svakog ponedeljka. Sredom se nastavljaju Likovno-edukativne radionice, pa će tako i ovog 7. aprila od 18 sati zainteresovanima biti predstavljene likovne tehnike i pravila likovnog oblikovanja. Subota je rezervisana za Radionice tipografije, stoga će i 10. aprila od 12 časova polaznici učiti osnove kaligrafije, ilustracije i dizajna. Nastale u okviru manifestacije “Antićevi dani”, kroz radionice se spominje i bogat umetnički opus čuvenog autora. Sve radionice su besplatne, a prijave je potrebno poslati na mejl adresu: [email protected].

Pročitajte još

Kulturna stanica Eđšeg, uz Udruženje umetnika “Visoko C”, i ovog meseca nastoji da najmlađima približi svet opere. Opera za decu “Čarobna frula”, zakazana za nedelju 11. april, ima za cilj da pokrene dečju maštu, zabavi ih, ali i edukuje. Opera će imati dva izvođenja, od 11 i 17 časova, a ulaznice je potrebno rezervisati. Sve događaje u kulturnim stanicama širom Novog Sada planirane ovog proleća možete pronaći na zvaničnom sajtu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike