Premijera filma "Toma" na Filmskim susretima u Nišu: Reditelj "Južnog vetra 2" otkazao planiranu projekciju

02.08.2021

11:02 >> 11:05

0

Miloš Avramović, reditelj drugog dela velikog bioskopskog hita saopštio je da organizatori nisu ispunili zahteve koje su tražili

Premijera filma "Toma" na Filmskim susretima u Nišu: Reditelj "Južnog vetra 2" otkazao planiranu projekciju
Copyright Milan Marić, film "Toma" Promo/Aleksandar Kujučev

Filmski susreti će ove godine biti održani od 21. do 27. avgusta u Nišu, a na svečanom otvaranju biće premijerno prikazana biografska drama  “Toma” Dragana Bjelogrlića i Željka Joksimovića.

Međutim, kako je saopštio reditelj Miloš Avramović, nažalost, niška publika ipak neće imati prilike da premijerno pogleda dugoočekivani film “Južni vetar: Ubrzanje”, kako je ranije planirano.

Andrija Kuzmanović i Milan Marić u filmu “Toma” / Promo / Aleksandar Kujučev

Avramović, reditelj drugog dela velikog bioskopskog hita, saopštio je na svom Instagram profilu da organizatori nisu ispunili zahteve koje su tražili.

– Dragi prijatelji iz Srbije, a posebno iz Niša, jako mi je žao što moram da vas obavestim da “Južni vetar: Ubrzanje” neće biti prikazan na glumačkom festivalu u Nišu. Naš jedini zvaničan zahtev ili uslov od samog početka bio je da otvorimo festival zbog svega što smo uradili za festival i kinematografiju sa prvim delom. Smatram da smo to zaslužili – piše Avramović i nastavlja:

Miloš Avramović ATA Images/Antonio Ahel

– “Umetnički savet” festivala je smatrao da ta čast treba da pripadne drugom filmu i mi tu odluku poštujemo. Planirali smo da napravimo veliku “Južni vetar” žurku – koncert sa izvođačima sa saundtreka, ali jbg, ništa od toga. Nemate pojma koliko mi je žao, zato što obožavam festival u Nišu i stvarno smo hteli da se odužimo Nišlijama, koje su nas lansirale s prvim delom. Obećavam da ćemo smisliti neki drugi način da se odužimo publici. Molim vas za razumevanje zato što ne mogu da dozvolim da neko ponižava mene, ekipu i da se sprda sa ogromnim trudom koji je uložen u ovaj film – zaključio je reditelj.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike