Potresna ispovest Danijele Štajnfeld uskoro pred publikom: Intimna svedočenja u filmu „Zaceli me“ (VIDEO)

19.04.2021

07:29 >> 09:33

0

Autor: Dejan Ćirić

Prikazivanje na ovogodišnjem Martovskom festivalu zakazano je za 21. april u 19 časova

Potresna ispovest Danijele Štajnfeld uskoro pred publikom: Intimna svedočenja u filmu „Zaceli me“ (VIDEO)
Copyright Danijela Štajnfeld Promo/Faf

Danijela Štajnfeld je u svom filmu „Zaceli me“ otkrila da je navodno bila žrtva seksualnog zlostavljanja, ali tada nije otkrila ime „moćnika iz filmske industrije“ koji joj je to uradio, dok je nedavno za to optužila glumca Branislava Lečića.

„Zaceli me“ prikazuje intimna svedočenja žrtava i počinioca seksualnog nasilja sa originalnim materijalom, snimljenim tokom istraživanja procesa prevazilaženja seksualne traume. Autorka, motivisana svojim iskustvom, hrabro otvara dijalog o reperkusijama koje zlostavljanje i seksualni čin pod prinudom mogu ostaviti na čoveka.

Stefan Tomašević/ATAImages/ Youtube screenshot Instajder

Film će biti prikazan na ovogodišnjem Martovskom festivalu, 21. aprila u 19 časova, i takmiči se u kategoriji dokumentarnih filmova preko 50 minuta.

– Intimna mapa satkana od posledica traume seksualnog zlostavljanja iz perspektiva nekoliko žrtava i zločinaca. Film otkriva kompleksne reakcije na traumu, reakciju društva na žrtve i na silovatelje, te nudi putanju ka zaceljenju, uprkos stigmi vezanoj za najčešće prećutane zločine – stoji u opisu projekcije.

Pročitajte još

S obzirom na to da 67. Martovski festival zbog pandemije nije održan prošle godine, u skladu sa odlukom Odbora festivala naredno izdanje biće duplo – 67/68. festival će biti realizovan od 19. do 25. aprila.

Biće prikazane kompletne takmičarske selekcije iz 2020. i 2021. godine, i dodeljene festivalske nagrade kako za 67. tako i za 68. izdanje festivala.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike