Počelo snimanje serije "Jovanka Broz i tajne službe": Sjajna glumačka ekipa na setu u Muzeju Jugoslavije

14.03.2021

09:27 >> 16:35

0

Ideja autora projekta, zasnovanog na arhivskoj građi, je da što vernije prikažu njen psihološki profil i da priča prati najvažnije događaje iz burnog ži

Počelo snimanje serije "Jovanka Broz i tajne službe": Sjajna glumačka ekipa na setu u Muzeju Jugoslavije
Copyright Profimedia

U Muzeju Jugoslavije počelo je snimanje igrano-dokumentarne serije “Jovanka Broz i tajne službe” iz pera scenariste serije “Tajne službe Srbije”, generala Svetka Kovača, u režiji Nedeljka Kovačića.

Ideja autora serije, zasnovane na arhivskoj građi, je da što vernije prikažu Jovankin psihološki profil.

Igrano-dokumentarna priča prati najvažnije događaje iz života Jovanke Budisavljević, kasnije Broz, od dolaska u Beli dvor, udaje, do nesporazuma, sukoba, optužbi, razdvajanja od Tita, potpune izolacije i života u nehumanim uslovima, prenosi RTS.

Jovanku Broz u različitom životnom dobu tumače Milica Tomašević i Snežana Savić.

Promo / Jelena Simonović

– Vrlo tajanstvena, nije želela da puno priča, da se pojavljuje, osim u pratnji svog supruga, iako je pripadala, bila je oficir, bila je potpukovnik, žena koja ima odlikovanja u ratu. Vrlo hrabra, vrlo gorda, vrlo ponosita žena koja je svoj život do kraja podredila zadatku koji je imala – objašnjava glumica Snežana Savić.

Dok je narator Tihomir Stanić, u igranom delu serije Tita tumači Nebojša Dugalić, Rankovića Gordan Kičić, Vladimira Bakarića Svetozar Cvetković, Stevu Krajačića Radoslav Rale Milenković, generala Miškovića Aleksandar Srećković.

Kičić ističe da o Rankoviću postoji puno informacija, ali da je zapravo vrlo malo njegovih iskaza.

ATAImages/M.M.

– Ovo je zanimljivo konstruisana priča u kontekstu tog vremena i tih odnosa koji su tada vladali u vladajućim strukturama – navodi glumac.

Aleksandar Srećković za RTS podseća da je general pukovnik Ivan Mišković bio šef KOS-a od 1971. do 1973. i rukovodilac tehničke komisije koja je ispitivala prisluškivanje Titove rezidencije i zapravo “čovek koji je dao jednu nejasnu ali dovoljnu osnovu da se Ranković optuži za prisluškivanje Tita.”

Pročitajte još

Tihomir Stanić ocenjuje da će se čak desiti da će publika u jednom času identifikovati te istorijske ličnosti sa tim glumcima, a ne sa fotografijama ili zapisima koji o njima postoje.

Planirano je da “Priča o Jovanki Broz i tajnim službama”, u deset epizoda, bude emitovana na jesen na RTS-u.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike