Pet novih serija premijerno na Sarajevo film festivalu: "Vreme zla" konačno pred publikom (FOTO)

29.07.2021

12:22 >> 12:46

0

U programu je i psihološki triler Crna svadba reditelja Nemanje Ćipranića, koji gledaoce kroz krimi-radnju uvodi u svet magije i drevnih obreda, a glumačku

Pet novih serija premijerno na Sarajevo film festivalu: "Vreme zla" konačno pred publikom (FOTO)
Copyright Goran Bogdan "Vreme zla" / Promo / SFF

Pet najnovijih dramskih serija – “Kljun”, “Vreme zla”, “Nečista krv“, “Crna svadba” i “Zlatni dečko” – biće prikazano u sklopu programa Pretpremijere Serije na 27. Sarajevo Film Festivalu, koji će se održati od 13. do 20. avgusta, saopštili su danas organizatori događaja.

Festivalska publika imaće priliku da pogleda istorijsku dramu “Vreme zla” reditelja Ivana Živkovića, koja je rađena po romanima Dobrice Ćosića i čija je radnja smeštena u Srbiji tokom Drugog svetskog rata.

Promo / Sarajevo film festival

Glumačku postavku čine Nada Šargin, Goran Bogdan, Goran Šušljik, Andrej Šepetkovski, Radovan Vujović i Žarko Laušević.

Dramska serija “Nečista krv” Milutina Petrovića, čiji scenario potpisuje Vojislav Nanović, ovom prilikom će imati svoju svetsku premijeru, a glavnu ulogu tumači Dragan Bjelogrlić.

Dragan Bjelogrlić, film “Nečista krv”/Promo/This and That produkcija

Ostvarenje se temelji na književnom opusu Bore Stankovića i prati propast stare gazdinske porodice, kroz koju se paralelno oslikava slabljenje Osmanske imperije i formiranje novih nacionalnih država.

U programu je i psihološki triler “Crna svadba” reditelja Nemanje Ćipranića, koji gledaoce kroz krimi-radnju uvodi u svet magije i drevnih obreda. Glumačku postavku čine Uliks Fehmiu, Nikola Kojo, Jelena Ðokić i Slavko Štimac.

Crna svadba / Promo / SFF

Poslednja projekcija u programu je rediteljski debi Ognjena Jankovića “Zlatni dečko”, u kojem fudbalera Denisa Markovića igra glumac u usponu Denis Murić.

Denis Murić / ATAImages

Ova ostvarenja nadmeću se za Nagradu publike, te tako direktno ulaze u uži izbor za nominacije za nagrade Srca Sarajeva za TV serije, koje će biti dodeljene na 28. Sarajevo Film Festivalu.

– U proizvodnji regionalnih dramskih serija ove godine svakako prednjači Srbija, što je vidljivo i u našoj ovogodišnjoj selekciji koju karakterišu upečatljive izvedbe regionalno poznatih glumaca i teme vezane za ove prostore – ističe selektorka programa Pretpremijere Serije Tina Hajon.

Pročitajte još

Kako Hajon navodi, sve serije biće premijerno prikazane na festivalu, a na programima regionalnih televizijskih kuća će se naći u sezoni jesen/zima.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike