Onlajn otvaranje izložbe Žana Pola Gotjea "Ljubav je ljubav: radost venčanja za sve" u MSUB

26.11.2020

12:53 >> 16:05

0

Poseban ekskluzivitet beogradske postavke je svetska premijera čak osam venčanica koje ranije nisu bile izložene

Onlajn otvaranje izložbe Žana Pola Gotjea "Ljubav je ljubav: radost venčanja za sve" u MSUB
Copyright Foto;24sedam/ Goran Sivački

Izložba Žana Pola Gotjea “Ljubav je ljubav: radost venčanja za sve”, u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu, biće otvorena u subotu 28. novembra, a u skladu sa zvaničnim epidemiološkim merama, svečano otvaranje biće održano onlajn koje je moguće pratiti u 13 časova na oficijalnom Jutjub kanalu i Fejsbuk stranici Muzeja.

Odmah nakon onlajn otvaranja svi zainteresovani posetioci moći će uživo da pogledaju izložbu uz poštovanje svih epidemioloških mera, u malim i strogo kontrolisanim grupama, budući da se ulaznice prodaju u vremenskim slotovima. Posetioci koji nisu obezbedili svoje karte za izložbu, to mogu učiniti putem servisa Ticket.rs, u periodu trajanja izložbe od 29. novembra – do 14. februara ili na biletarnici Muzeja.

Promo / MSUB

Izložba Žan Pol Gotjea “Ljubav je ljubav: radost venčanja za sve”, sa ukupno 38 venčanica visoke mode kreiranih u periodu od 1990. do 2000. godine, nastala je kao finale izložbe “Modni svet Žan Pol Gotjea: od trotoara do modne piste” koja je u 12 gradova sveta privukla više od dva miliona posetilaca, obarajući rekorde posete modnih izložbi.

Poseban ekskluzivitet beogradske postavke izložbe je svetska premijera čak osam Gotjeovih venčanica koje ranije nisu bile deo postavke.

Tijeri Maksim-Lorio, koji je upravo za ovu izložbu dobio Vanguard nagradu, izložbu Modni svet Žan Pol Gotjea otvorili su 2011. godine u Muzeju lepih umetnosti u Montrealu, a potom je izlagana u Muzeju umetnosti Dalas, Muzeju likovne umetnosti San Franciska, u Fondaciji MAPFRE u Madridu, u Kunsthale u Roterdam, u Švedskom centru za arhitekturu i dizajn u Stokholmu, u Bruklinskom muzeju, u Barbikan Centru u Londonu, u Nacionalnoj galeriji Viktorije u Melburnu, u Grand Palais-u u Parizu, u Kunsthaleu u Minhenu i u Seulu u Dongdaemun Dizajn Plazi.

Pročitajte još: 

Izložba „Nemirne vode“: Današnje vreme u zagrljaju bakarne žice

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike