Novogodišnja filmska poslastica: Onlajn maraton kultnih domaćih ostvarenja

26.12.2020

08:37 >> 12:16

0

U organizaciji Jugoslovenske kinoteke ljubitelji pokretne slike moći će da uzivaju u delima velikih reditelja poput Gorana Markovića, Božidara Nikolića, Sl

Novogodišnja filmska poslastica: Onlajn maraton kultnih domaćih ostvarenja
Copyright "Maratonci trče počasni krug" Promo/Centar film

Prvi onlajn maraton digitalno-restauriranog filma biće održan 1. januara 2021. godine u organizaciji Jugoslovenske kinoteke.

Ljubitelji domaćih ostvarenja moći će da pogledaju deset kultnih filmova reditelja Gorana Markovića, Božidara Nikolića, Slobodana Šijana, Srđana Karanovića, Gorana Paskaljevića, Živka Nikolića i Živojina Žike Pavlovića, u produkciji Centar filma, a koji će biti emitovani od 10.00 ujutru sve do dva časa iza ponoći na Fejsbuk stranicama kompanije Vip mobajl i Jugoslovenske kinoteke.

Maraton otvara film “Nacionalna klasa”, zatim u 11.55 časova sledi “Tri karte za Holivud”, te redom “Maratonci trče počasni krug” i “Nešto između”.

Film “Varljivo leto” biće prikazan u 17.25, “Poseban tretman” u 19.00, “Davitelj protiv davitelja” u 20.35, “Lepota poroka” u 22.10, “Kad budem mrtav i beo” u 23.55, a “Miris poljskog cveća” u 1.15 sati.

Pročitajte još

– Ove filmove kao i još sedam drugih ostvarenja publika će moći da gleda još dugo godina zahvaljujući projektu “Vip Kinoteka”, koji su sa ciljem digitalne restauracije srpske filmske baštine, pokrenule Jugoslovenska kinoteka i kompanija Vip mobile u želji da sačuvaju i zaštite dela koja su proglašena za nacionalno kulturno dobro od velikog značaja – poručili su u saopštenju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike