Nova režija Mirjane Karanović: Film o životu majke nakon samoubistva sina

06.05.2021

09:02 >> 13:10

0

Drugi rediteljski projekat glumice dobio je podršku Filmskog fonda Luksemburga

Nova režija Mirjane Karanović: Film o životu majke nakon samoubistva sina
Copyright ATAImages / Antonio Ahel

Drugi rediteljski projekat glumice Mirjane Karanović, film u nastajanju “Majka Mara”, dobio je podršku Filmskog fonda Luksemburga u vidu 200.000 evra, saopštio je Filmski centar Srbije.

Novo ostvarenje prati život žene nakon samoubistva sina jedinca, a projekat je već dobio podrške nacionalnih fondova u Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Crnoj Gori, kao i putem programa “MEDIA Kreativna Evropa”.

Debitantski film glumice “Dobra žena” (2016), koji je nastao prema njenom scenariju, imao je zapažen uspeh na mnogim festivalima, a svetsku premijeru je doživeo na Sandens festivalu u SAD, čiji je osnivač Robert Redford.

Antonio Ahel/ATAImages.

Producentkinja novog filma Mirjane Karanović je Snežana van Hauvelingen (kuća “This and That Productions”), koja je stala i iza “Dobre žene”, a ostali producenti su Pol Tildžes i Edrien Čef (“PTD”, Luksemburg), Vladimir Bulajić (“December”, Slovenija), Nemanja Bečanović (“VHS”, Crna Gora) i Damir Ibrahimović (“Deblokada”, BiH).

Kako javljaju iz produkcije, planirano je da snimanje počne na proleće 2022. godine, a projekat nastaje i uz podršku Filmskog centra Srbije.

Mirjana Karanović je ranije govoreći o filmu rekla da je radnja smeštena u osamdesete godine prošlog veka.

– Kada smo mi koji smo tada imali 20 godina verovali da će devedesete biti period nekog uspostavljanja karijere i života, ostvarivanja životnih ciljeva kao što su brak i porodica. Onda su ratovi sve to zaustavili i odložili i živeo se neki život koji niko od nas nije verovao da može da se dogodi. Onda se zapravo, taj život posle 2000. godine, pretvorio u poteru za uspehom i dokazivanjem količinom novca koji je zarađen… – kazala je Karanović.

Pročitajte još

Njen novi film, kako je tada objasnila, govori upravo o ženi koja smatra da je ostvarila sve time što je zaradila novac i koja je u potrazi za sopstvenim uspehom zapostavila svog sina kojeg u jednom trenutku gubi i mora da preispituje ceo svoj sistem vrednosti.

– Dakle, reč je o ženi koja je jaka, ali koja je u toj opsednutosti sopstvenom pobedom izgubila sve ostalo… – istakla je Karanović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike