Niš u ritmu džeza: Završen Nišville teatar festival, sve je spremno za bogat muzički program

10.08.2021

14:56 >> 16:41

0

Za 10 dana trajanja manifestacije postavljeno je 10 scena, više od 250 programa i nastupiće više od 800 izvođača, rekao je direktor festivala Ivan Blagojev

Niš u ritmu džeza: Završen Nišville teatar festival, sve je spremno za bogat muzički program
Copyright Nišvil džez teatar festival / Promo / Ivan Jovanović

Glavni muzički program Internacionalnog jazz festivala “Nišville” otpočeće 12. i trajaće do 15. avgusta.

Festival će otvoriti orkestar Impresija iz Niša, a zatvoriti “Cofee Shop”, a na sceni će se za vreme trajanja festivala smenjivati bendovi poput Gipsy Kings-a koji su prodali preko 18 milona ploča širom sveta, Stanley Jordan Trio iz Amerike, čuveni gitarista koji ima četiri nominacije za Grammy, Philip Carherine iz Belgije koji je na čelu evropske džez scene od šezdesetih godina kao i mnogi naši i strani izvođači.

Nišvil džez teatar festival / Promo / Ivan Jovanović

Kako kažu organizatori, Goran Bregović, nastupiće sa Nišville big bendom i njemi će biti uručena nagrada Šaban Bajramović, za fuziju džeza sa drugim pravcima.

– Za 10 dana trajanja Nišville festivala u Nišu je postavljeno 10 scena, više od 250 programa i nastupiće više od 800 izvođača – rekao je direktor festivala Ivan Blagojević.

U Nišu je već festivalska atmosfera! U okviru Nišville jazz teatar festivala održano je osam predstava na otvorenom, od kojih je sedam iz inostranstva i samo jedna iz Srbije. Nagradu za najbolju predstavu dobili su izvođači iz Italije. U pitanju je komad “Hleb lutke” Mediteranske glumačke akademije Leče.

Nišvil džez teatar festival / Promo / Ivan Jovanović

– Festival se održava pod sloganom “Korak unazad”, ovaj korak dešava se u svim poljima organizacije osim u kvalitetu programa – rekao je Blagojević.

On dodaje, da je ove godine, nagrada za životno delo pripala Jovi Radovanoviću i “Sedmorici mladih” koji su ušli u Ginisovu knjigu rekorda kao ansambal koji je 33 godine svirao zajedno.

Pored muzičkog i pozorišnog dela, tu je i Main movie stage, River stage, Midnight jazz dance stage, hip hop stage, a biće organizovan i prigodan program za najmlađe.

Pročitajte još

Kako su naglasili organizatori, za održavanje festivala dobili su dozvolu Kriznog štaba. Posetioci će ove godine morati da imaju potvrdu o vakcinaciji ili negativan test. Antigensko testiranje može da se obavi i na samom ulazu po ceni od 300 dinara, a rezultati će biti gotovi u roku od 15 minuta. Nošenje maski na festivalu nije obavezno, a vakcinisani će moći kao dokaz da prilože na uvid potvrdu o vakcinaciji na papiru ili mobilnom telefonu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike