“Niko ne spava, svira božanska muzika”: Poseban operski događaj na sceni Narodnog pozorišta

06.05.2021

15:04

0

Autor: M. Cukić

Biće izvedeni segmenti iz najlepših predstava kao što su "Aida", "Karmen", "Boemi" i "Trubadur"

Promo/Željko Jovanović

U scenama iz opera “Aida”, “Karmen”, “Boemi” i “Trubadur” pod simboličnim nazivom “Nessun dorma… Suona la musica divina” (Niko ne spava… svira božanska muzika), nastupiće ansambl Opere 8. maja u 19.30 časova na Velikoj sceni Narodnog pozorišta.

Ovaj operski događaj uz učešće solista, Orkestra i Hora Opere Narodnog pozorišta, pod dirigentskom upravom Dejana Savića i u režiji Ivane Dragutinović Maričić, predstaviće segmente iz pomenutih opera.

Program je tako koncipiran da se u skladu sa epidemiološkom situacijom i uz poštovanje pravila izvedu segmenti iz opera, odnosno čitave scene sa kostimiranim solistima, članovima Hora i Orkestrom na sceni.

Pixabay

Iz Verdijeve “Aide”, biće izveden drugi i treći čin, uz učešće Ane Rupčić, Aleksandra Stamatovića i Nataše Jović Trivić, a iz Bizeove “Karmen”, treći čin, sa Aleksandrom Angelov, Ivankom Raković Krstonošić, Ivanom Živadinović i Nevenom Bridžen.

U nastavku ovog događaja Dušan Plazinić i Aleksandra Stamenković izvešće scenu iz prvog čina Pučinijevih “Boema”, dok je samo finale programa rezervisano za scene iz prvog čina opere “Trubadur” Đuzepea Verdija gde će nastupiti Nenad Jakovljević, Jasmina Trumbetaš Petrović, Dragutin Matić, Dušan Plazinić i Isidora Stevanović.

Pročitajte još

Na ovaj način naši umetnici nastoje i istrajavaju u nameri da svojoj vernoj publici vrate predstave koje su sastavni deo aktuelnog repertoara Opere.

Programi u Narodnom pozorištu, uz ograničen broj mesta za publiku, održavaju se uz poštovanje svih mera zaštite koje propisuje Krizni štab u vezi sa epidemijom virusa korona.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Povezane vesti