Neostvarena želja Vlaste Velisavljevića: Sagradio bih hotel za siromašne ljude koji traže utehu

24.03.2021

14:12 >> 14:30

0

Kolege se sećaju njegovog predanog rada punog ljubavi, a i sam Vlasta je mnogo puta govorio da mu je baš ljubav bila glavni pokretač u svemu što je radio

Neostvarena želja Vlaste Velisavljevića: Sagradio bih hotel za siromašne ljude koji traže utehu
Copyright

Vlasta Velisavljević preminuo je danas u 95. godini, a pored maestralnih glumačkih bravura koje će ostati u istoriji kinematografije, mnoge generacije pamtiće ga po osmehu i vedrom duhu koji ga nije napuštao uprkos svemu što je preživeo.

Neutešne kolege danas se sećaju njegovog predanog rada punog ljubavi, a i sam Vlasta je mnogo puta govorio da mu je baš ljubav bila glavni pokretač u svemu što je radio.

– Uvek i samo ljubav. Nikada mržnja. To ne valja. Mržnja truje ljude. Kada mrziš ne truješ samo sebe, već i okolinu. To nije dobro. Ljubav je jedinstvena. Kada se dvoje vole, to je ljubav. Jedino ako nemate briga. Imate ljude koji nemaju para, nemaju šta da jedu, pa im je važnije to šta će pojesti nego ljubav. A kada govorimo o muško-ženskim odnosima, to dođe na kraju kada se sve sredi – govorio je za “Blic” svojevremeno, dodajući da je sitomaštvo otuđilo ljude.

Antonio Ahel/ATAImages.

– To je večita briga – istakao je, a na pitanje koja mu je neostvarena želja, emotivno je kazao:

– U Beogradu ima mnogo luksuznih hotela. Meni je želja da imam jedan takav hotel. Tu bih naselio sirotinju. To već liči malo na politiku, ali zamislite dole za najstarije koji se slabo kreću, pa onda idemo po spratovima… Za sirotinju, za stara lica, za one koji nemaju gde. Ja bih takav hotel. Hotel za ljude koji traže utehu.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike