Mirjana Karanović postala stalni član BDP: Sada sam deo avangardnog i različitog teatra

08.03.2021

14:08

0

Glumica je istakla da se vraća u svoje prirodno okruženje, podsetivši da je to prvo pozorište u kojem je gledala predstavu

Mirjana Karanović postala stalni član BDP: Sada sam deo avangardnog i različitog teatra
Copyright Tanjug / Strahinja Aćimović

Slavna glumica Mirjana Karanović danas je, na maloj svečanosti u teatru na Crvenom krstu, potpisala ugovor kojim je postala stalni član Beogradskog dramskog pozorišta.

Karanović je nedavno dobila Nagradu “Tatjana Lukjanova” za višegodišnji doprinos Beogradskom dramskom pozorištu i pozorišnom životu Srbije. Komad “Čitač” Bernharda Šlinka u režiji Borisa Liješevića, u kome maestralno tumači lik Hane Šmic, proglašena je za predstavu godine u BDP-u i kulturni događaj 2020. godine.

Mirjana Karanović naglašava da joj se ostvarila želja da bude deo novog repertoara Beogradskog dramskog pozorišta.

– Ovo što sam do sada videla u Beogradskom dramskom pozorištu veoma korespondira sa mojim doživljajem teatra. Veoma se radujem svakom izvođenju predstave ”Čitač”. Kako je odmicao rad na toj predstavi, za mene je bilo logično da me je stigla ta uloga. Tada sam pratila kako se Beogradsko dramsko pozorište transformiše u meru novog, avangardnog, različitog teatra – kazala je Karanović i dodala da je došlo do preporoda BDP-a.

Tanjug / Strahinja Aćimović

Glumica je istakla da se “vraća u svoje prirodno okruženje”, podsetivši da je to prvo pozorište u kojem je gledala predstavu.

– Rođena sam dve ulice ispod Beogradskog dramskog pozorišta i vraćam se u svoj kraj. Moja mama i tetka su volele BDP, koje je šesdesetih godina prošlog veka bilo najbolje pozorište u gradu – kaže Karanović.

Navodi da je prestala da bude profesor glume i rešila da se više posveti režiji i pisanju.

Tanjug / Strahinja Aćimović

– Odlučila sam da postanem deo pozorišta koje ima izuzetan mladi ansambl i repertoar koji prati misao koju volim u pozorištu. Za mene je prirodno da budem deo BDP i sa nestrpljenjem očekujem rad na predstavama sa ambicioznim ansamblom i upravom teatra – kazala je Karanović ističući da joj je uvek bilo važno šta i sa kim radi.

Tanjug / Strahinja Aćimović

Direktor Beogradskog dramskog pozorišta Jug Radivojević kaže da je velika čast i radost za svakog u pozorištu, jer je Mirijana Karanović postala deo ansambla.

– Od kada sam došao u pozorište ovo je šesti put da potpisujemo stalni aganžman sa nekim od glumaca. Miloš Biković, Andrija Kuzmanović, Marko Gvero i Vanja Nenadić su već postali članovi našeg ansabla, a evo danas i Mirjana Karanović. Očekujemo da ćemo do kraja godine kao stalne članove ansambla dobiti i Ivu Ilinčić i Isidoru Simijonović. Nadamo se da će sledeće godine da nam se priključe Nina Janković i Miodrag Radonjić – kazao je Radivojević.

Tanjug / Strahinja Aćimović

Dodao je da nije reč o otvaranju novih radnih mesta.

Pročitajte još

– Otvorio nam se prostor za prijem novih članova, jer nam je nekoliko glumaca u protekle dve godine otišlo u penziju – kazao je Radivojević.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike