Marko Janjić za 24sedam o Vlasti Velisavljeviću: Starije glumce je selektivno slušao, neki su mu bili „matori i dosadni“

25.03.2021

11:25

0

Autor: Dejan Ćirić

Nikada neću zaboraviti nekoliko njegovih saveta o životu i šta treba piti za dugovečnost, ističe glumac

Marko Janjić za 24sedam o Vlasti Velisavljeviću: Starije glumce je selektivno slušao, neki su mu bili „matori i dosadni“
Copyright Promo/Aleksandar Letić

Smrt Vlaste Velisavljevića juče je potresla Srbiju, njegovu publiku i kolege, koji su ostali bez, kako mnogi kažu, svog dobrog duha, velikog prijatelja, sjajnog partnera, večitog dečaka i jedinstvenog čoveka i umetnika. Jedan od njih je i Marko Janjić koji je sa nama podelio emotivna sećanja na velikana koji je obeležio jednu epohu u filmskoj i pozorišnoj umetnosti naše zemlje.

– „Odlično si igrao. Neverovatno je da tako mlad imaš meru, to je retko“, rekao mi je jednom prilikom. Od tog momenta sam se osetio važnim i prihvaćenim od velikog Vlaste, umetnika koji je bio hodajuća istorija umetnosti, koji je igrao pred Nušićem, koji mi je pričao o probama dok besni Drugi svetski rat, koji je bio neukrotivo dete sa pogledom školarca. Moj Vlaja! Bila je čast i ogromno zadovoljstvo poznavati ga i raditi sa njim. Nikada neću zaboraviti nekoliko njegovih saveta o životu i šta treba piti za dugovečnost.

Antonio Ahel/ATA Images

Skoro sam sređivao slike i naišao na snimak kada nas je vozio u kafanu. Antologijski snimak. Intiman. Sačuvan zauvek! O njegovom dobrom duhu se može pisati unedogled i divnim trenucima provedenim sa njim, što na gostovanjima, što u pozorištu. O mojoj najdivnijoj i najtužnijoj sceni koju sam snimao zajedno sa Vlastom i Brankom Veselinović. Čuvao je nas mlade i radovao nam se. Starije glumce je selektivno slušao, neki su mu bili „matori i dosadni“. Poslednju predstavu smo odigrali zajedno pre više od godinu dana. Žao mi je što više nećemo imati priliku da se vidimo i da igramo. Bio je najstariji dečak i najmlađi dekica – prisetio se Janjić svog dragog kolege i prijatelja.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike