"Lažljivice": Gorica Popović i Seka Sablić na gostovanju u Zagrebu

03.06.2021

17:12 >> 14:45

0

Komad Ateljea 212 je urnebesna, topla i duhovita priča o samoći, o potrebi za prijateljem, o prolaznosti i velikim snovima na sporednim kolosecima

"Lažljivice": Gorica Popović i Seka Sablić na gostovanju u Zagrebu
Copyright Promo / Boško Đorđević

Atelje 212 gostuje 5. juna na festivalu “Dani satire Fadila Hadžiča” Satiričnog pozorišta Kerempuh u Zagrebu, kada će izvesti predstavu “Lažljivica” Nikolaja Koljade, u režiji Stefana Sablića.

Repertoarska politika Ateljea 212, zasnovana na praizvedbama domaćih i stranih savremenih dramskih autora, nastavlja se postavkom ovog novog Koljadinog dela, objavljenog 2019. godine.

Koljada, predstavnik “gvozdenog veka” ruske književnosti, jedan od najigranijih savremenih dramskih pisaca u svetu, i u ovoj drami izvlači iz mraka i osvetljava likove sa ruba, epizodiste koji ni u sopstvenom životu ne igraju glavne uloge.

Promo / Boško
Đorđević

Junakinje “Lažljivica” su dve starije žene, jedna drugoj neophodne, koje se sreću u malom, neuglednom provincijskom muzeju nacionalne istorije i nepotrebnih relikvija. Svađaju se, sumnjaju, negiraju i sećanja i živote jedna drugoj, dovode u pitanje istinitost i tvrdnji i postojanja svake od njih. Sumnjajući u drugu, posumnjaju i u sebe i za kratko vreme obe gube krhke oslonce svojih tužno neprimetnih života.

Pročitajte još

“Lažljivice” su urnebesna, topla i duhovita priča o samoći, o potrebi za prijateljem, o prolaznosti i velikim snovima na sporednim kolosecima.

Dve lažljivice, Serafimu Margaritovnu i Margaritu Serafimovnu, igraju Jelisaveta Seka Sablić i Gorica Popović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike