Koncertom Radeta Šerbedžije završen Banjaluka Fest: Novi festival koji je pomerio granice (FOTO)

11.07.2021

05:30 >> 07:02

0

Autor: Dejan Ćirić

Umetnik je rekao da svi možemo biti ponosni na ovakve događaje

Koncertom Radeta Šerbedžije završen Banjaluka Fest: Novi festival koji je pomerio granice (FOTO)
Copyright Rade Šerbedžija Promo/Vedran Ševčuk i Indir Merdanović

Koncertom Radeta Šerbedžije sinoć zatvoren je prvi Banjaluka Fest, internacionalni muzički festival na kome je publika iz celog regiona, tokom pet festivalskih večeri uživala u koncertima najeminentnijih muzičkih umetnika.

Koncert Radeta Šerbedžije Promo/ Vedran Ševčuk i Indir Merdanović

Nakon svečanog otvaranja uz koncert Stefana Milenkovića i simfonijskog orkestra Kamerata Novi Sad, usledili su koncerti Zvonka Bogdana i Amire Medunjanin, dok je četvrte večeri nastupila portugalska fado diva Mariza, koja je i sama priznala da joj je koncert u Banjaluci jedan od najlepših u karijeri, što je potvrdila i objavom na Instagramu, kada je preko slike festivalske pozornice napisala na srpskom jeziku “Hvala Banja Luka, Republika Srpska”.

Koncert Zvonga Bogdana Promo/Aleksandar Čavić

Amira Medunjanin Promo/Aleksandar Čavić

Mariza Promo/Vedran Ševčuk i Indir Merdanović

Svake večeri zvanice su na festival dolazile crvenim tepihom, kojim su prošetali Sloboda Mićalović i Vojin Ćetković, Jelena Tomašević, Zoran Kiki Lesendrić, Goca Tržan sa suprugom, Aleksandra Milutinović i brojni drugi predstavnici javnog i kulturnog života regiona.

Sloboda Mićalović i Vojin Ćetković Promo/Aleksandar Čavić

– Ovde nam je čak i bolje nego kod kuće, tako da nam nije Banjaluka i Republika Srpska druga kuća, nego nam je i bolje – rekao je Vojin Ćetković, dok je Sloboda dodala da je jedva dočekala da se okupi sa ljudima i da se druži, kao i da je punog srca došla da podrži organizatore prvog Banjaluka Festa.

Pročitajte još

Manifestacija je završena koncertom Radeta Šerbedžije, koji je festivalu poželeo dug život i poručio da svi možemo biti ponosni na ovakve događaje.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike