Još jedna tajna filma „Dara iz Jasenovca“: Tri deteta u istoj ulozi

21.02.2021

15:10 >> 15:26

0

Autor: Dejan Ćirić

Ulogu Dare Ilić maestralno je odigrala devojčica Biljana Čekić, a mnogi su se pitali ko tumači ulogu njenog dvogodišnjeg brata Bude

Još jedna tajna filma „Dara iz Jasenovca“: Tri deteta u istoj ulozi
Copyright Dara iz Jasenovca Promo/MCF

Darina ljubav i požrtvovanost kojima je protkan film „Dara iz Jasenovca“, nakon televizijske premijere ganule su ljude širom regiona koji je smatraju pravom heroinom. Ulogu Dare Ilić maestralno je odigrala devojčica Biljana Čekić, a mnogi su se pitali ko tumači ulogu dvogodišnjeg Bude Ilića, od kojeg u filmu sestra ne želi da se odvoji po cenu života.

Mališana nije tumačila jedna, već tri bebe koje su se smenjivale tokom filma. Napravljen je kasting i od svih beba odabrane su identične trojke iz Herceg Novog – Luka, Simon i Jakov Šaranović, piše Blic.

Luka je najviše vremena je provodio pred kamerama, dok su se Simon i Jakov smenjivali.

Promo/MCF

Radnja filma „Dara iz Jasenovca“ dešava se tokom Drugog svetskog rata, u periodu posle hrvatsko-nemačke ofanzive na Kozari, kada lokalno stanovništvo završava u koncentracionim logorima. Među njima je i desetogodišnja Dara sa svojom majkom i dva brata. O sudbini oca ne znaju ništa. Užas koji će preživeti preko Jasenovca do logora Stara Gradiška učiniće da Dara odraste preko noći. Darinu majku i starijeg brata ubijaju, a smisao njenog života postaje da sačuva život mlađeg brata.

Pročitajte još

Mnoga deca iz logora Stara Gradiška odvođena su u domove širom Nezavisne Države Hrvatske ili smeštana po porodicama, ali je veliki broj njih ubijen ili preminuo od posledica izuzetno teških uslova života u logoru. Darina sudbina je sudbina jednog deteta Kozare i kroz nju je ispričana sudbina dece Jasenovca.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike