Ivan Bosiljčić ekskluzivno za 24sedam o ulozi čuvenog italijanskog ljubavnika (FOTO/VIDEO)

16.09.2021

18:01 >> 19:29

0

Autor: Dejan Ćirić

Još jedan kuriozitet koji prati ovaj projekat je taj što se Bosiljčić, ovom ulogom, svrstava u red svega nekoliko glumaca u istoriji koji su igrali Kazanovu

Ivan Bosiljčić ekskluzivno za 24sedam o ulozi čuvenog italijanskog ljubavnika (FOTO/VIDEO)
Copyright Ivan Bosiljčić / Promo Nemanja Živković

Poznato je da jedan od naših najboljih glumaca, Ivan Bosiljčić, već godinama, uporedo sa karijerom u Srbiji, uspešno radi i u Rusiji, gde je ostvario kvalitetne uloge u mnogim filmskim i televizijskim projektima.

Jedan od njih je i veliki istorijski spektakl, koji je sniman u strogoj tajnosti. Bosiljčić je dobio glavnu ulogu u raskošnoj televizijskoj sagi, serijalu o carskoj Rusiji u doba carice Katarine Velike u kome igra čuvenog Đakoma Kazanovu.

Privatna arhiva/Ivan Bosiljčić

Serija “Kazanova u Rusiji” će, sudeći po svemu, predstavljati ozbiljnu prekretnicu u karijeri ovog glumca na ruskom tržištu, s obzirom na to da se radi o veoma kompleksnoj i zahtevnoj, ali vrlo izazovnoj ulozi, jer će publika, ovog puta, upoznati potpuno drugačijeg Kazanovu od onog kako je, tokom prethodnih decenija, predstavljan u svetskoj kinematografiji.

Akcenat je, ovog puta, na ljubavnoj priči koja se dešava u pozadini realnog istorijskog događaja – Kazanovinog odlaska u Rusiju u svojstvu vatikanskog špijuna, koji je imao zadatak da se infiltrira na dvor Katarine Velike. Međutim, čovek koji je mislio da poznaje ceo svet, našao se u zemlji koja je za njega bila potpuno novo i neočekivano iskustvo i koja mu je promenila život, gotovo iz korena. Iako svi očekuju da su njegova ljubav i strast bile usmerene ka samoj carici, Kazanova je, u stvari, bio zaljubljen u služavku, zbog koje je bio spreman da promeni svoj život, što ovu seriju čini još zanimljivijom i intrigantnijom.

Privatna arhiva/Ivan Bosiljčić

Sada je objavljen prvi trejler ovog spektakularnog projekta, a Ivan Bosiljčić ekskluzivno za portal 24sedam otkriva kako se oseća pred premijeru projekta na kome je dugo radio u Sankt Peterburgu.

– Za mene je ovo nezamenljivo iskustvo. Glumačke pripreme za projekat su trajale više od godinu dana – rad sa lektorima, analiza scenarija, glumačke i koreografske probe, treninzi mačevanja… Zapravo, glumcima je bilo obezbeđeno ono što im uvek najviše fali – vreme za dobru pripremu uloge. Polovinu priprema obavio sam u Srbiji. Već duži period imam tim saradnika sa kojima uspešno pripremam projekte. Evgenij Djomin ispred Ruskog doma u Beogradu je uvek bio tu za svaku vrstu pomoći, kao i profesorka ruskog jezika Tatjana Jaurova, a intenzivne kondicione pripreme sam imao pod nadzorom profesora Duška Ilića. Zahvalan sam im na podršci – ističe glumac.

Privatna arhiva/Ivan Bosiljčić

Režiju serijala „Kazanova u Rusiji“ potpisuju braća Čižikov, a glavne uloge, pored Bosiljčića, igraju i Marija Skuratova i Marijana Spivak.

Još jedan kuriozitet koji prati ovaj projekat je taj što se Bosiljčić, ovom ulogom, svrstava u red svega nekoliko glumaca u istoriji koji su igrali Kazanovu.

Pročitajte još

Poznati glumac trenutno snima još jedan veliki serijal, a u Srbiju se vraća  30. septembra zbog nove izvedbe muzičko-poetske večeri „Naše veče“, u Kombank dvorani.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike