"Zbogom maestro! Ti si jedini mogao sve": Kolege se opraštaju od Laneta Gutovića (FOTO)

25.08.2021

18:52 >> 18:54

0

”Momci, pošto biblioteka ne radi, moraćemo u kafanu” bila je čuvena Lanetova izjava koju će njegov kolega zauvek pamtiti

"Zbogom maestro! Ti si jedini mogao sve": Kolege se opraštaju od Laneta Gutovića (FOTO)
Copyright Milan Lane Gutović / Antonio Ahel/ATAImages

Glumac Milan Lane Gutović preminuo je danas u 75. godini. Vest o njegovoj smrti potresla je mnoge širom stare Jugoslavije, a kolege se opraštaju od njega na društvenim mrežama.

Milan Lane Gutović / Miroslav Milić/ATAImages

– Otišao je divni Milan Gutović Lane. Nismo snimili seriju, otišao si…. Pretužno! Radiša….. – napisao je Saša Joksimović.

Dragan Marinković Maca je podelio Lanetovu fotografiju i stavio crno srce.

– Legenda si bio odavno, sad si u legendu i otišao. Zbogom dragi Lane, ti si bio jedini glumac koji je mogao sve! Milan Gutović 1946 – 2021 – napisala je Milica Milša.

– Ja nikada neću zaboraviti izvođenje kabarea “Obično Veče”, u Stupici, 12. marta 1991. Samo tri dana nakon tenkova na ulicama, sat vremena priče kako je zapravo došlo da martovskih demonstracija. Ne pamtim da sam se tako smejao. Hvala ti. Za sve ti hvala. Naročito za: ”Momci, pošto biblioteka ne radi, moraćemo u kafanu” – oprostio se ovim rečima Sergej Trifunović.

– Jako tužna vest…Duša me boli za divnim i neobičnim glumcem. Njegova posebnost nije bila samo u glumačkom izrazu i plemenitoj ironiji koju je mrtav ozbiljan mogao da izgovori i sve nas od srca nasmeje, nego u celokupnoj njegovoj ličnosti koju ovo licemerno vreme nije moglo da zavede! Izuzetno intuitivan i pretačan u donošenju svojih sudova, a tiču se svih nas. Uskraćeni smo za još jedan efikasan lek za naše mentalno zdravlje. Zbogom maestro, zbogom dobri moj- napisao je Branislav Lečić.

 

Glumac Milan Bosiljčić na svom Instagram storiju potresnim rečima oprostio se od svog kolege.

Milan Lane Gutović Promo/ Arhiva JDP

– Nažalost, ovog puta se stvarno opraštamo od divnog Laneta koji nas je toliko zadužio osmesima koje nam je izmamio, poučnim pričama koje nam je kroz odrastanje pričao… Hvala za sve to! Počivaj u miru! – napisao je Milan.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike