Voja Brajović za 24sedam o posebnosti Laneta Gutovića: Njegov humor ubadao je kao žaoka stršljena

25.08.2021

18:39 >> 20:36

0

Takav je bio i u pozorištu, ispred kamere, ali i u životu. Jasan, dostojanstven i precizan. Imao je veliki štit lepote i šarma. On sada za sobom ostavlja sv

Voja Brajović za 24sedam o posebnosti Laneta Gutovića: Njegov humor ubadao je kao žaoka stršljena
Copyright Voja Brajović / ATAImages / Antonio Ahel

Odlazak Milana Laneta Gutovića pogodio je sve njegove kolege i prijatelje. Tokom današnjeg dana mnogi se opraštaju od njega rečima punim hvale i poštovanja. Glumac i dugogodišnji kolega Voja Brajović je za naš portal evocirao uspomene sa snimanja, druženja i rada u pozorištu.

Brajović je istakao da je odlazak Gutovića veliki gubitak za glumište, te da nas je svojom vanserijskim talentom zadužio za sva vremena.

Lane Gutović ATAImages/Antonio Ahel

– Bio je najdarovitiji glumac. Njegova gluma bila je vrhunska. Tu duhovnost koju je posedovao malo ko je imao, a ono što je on stvarao na sceni i ispred kamera je ono što predstavlja sam vrh umetnosti – kaže Brajović.

Priseća se i prvog igranja “Bube u uhu” pre 50 godina i svih narednih zajedničkih projekata.

– Njegov humor je bio suptilan, ali precizan i efikasan. Ubadao je kao žaoka stršljena. Takav je bio i u pozorištu, i ispred kamere, ali i u životu. Jasan, dostojanstven i precizan. Imao je veliki štit lepote i šarma. Znate, mnogi mogu biti glumci, ali Lane je bio vrhunski umetnik – kazao je Brajović i zaključio uz reči:

– On sada za sobom ostavlja svoje uloge, a na meni je da sve sačuvam u sećanju. Jer ako ne čuvamo sećanje, kao da čovek nije ni postojao.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike