Gorica Popović za 24sedam o Lanetu Gutoviću: Bio je beskrajno vedar i zaista omiljen glumac

25.08.2021

16:40

0

Smrt kolege ju je jako potresla, a po jednoj stvari će ga zauvek pamtiti

Gorica Popović za 24sedam o Lanetu Gutoviću: Bio je beskrajno vedar i zaista omiljen glumac
Copyright ATA Images/Antonio Ahel

Doajen srpskog glumišta Milan Lane Gutović preminuo je danas u 75. godini. Ova tužna vest pogodila je čitavu zemlju i region jer je bio jedan od najvoljenijih glumaca sa naših prostora, a zauvek će ostati upamćen po legendarnoj ulozi Srećka Šojića.

Milan Lane Gutović, Antonio Ahel/ATAImages

Njegove kolege su uvek volele da rade sa njim, a jedna od njih, Gorica Popović, za 24sedam otkrila je po čemu će ga zauvek pamtiti.

– Mnogo mi je žao, to je bio jedan izuzetan umetnik i čovek, jedan od vrhova naše kulture, omiljen zaista. Nema toliko omiljenih glumaca kao što je bio on. Pamtim ga, mi smo malo radili zajedno, ali pamtim ga kao jednog nekonvencionalnog glumca i čoveka sklonom humoru, vedrog, samo najlepše uspomene imam iz rada sa njim. Radili smo jednu predstavu u pozorištu, radili smo i na televiziji, znali smo se dobro, snimali smo nešto od filmova i zaista sam potresena njegovim odlaskom – rekla je Gorica za 24sedam i dodala:

Milan Lane Gutović
M. M./ATAImages

– Bio je neverovatno duhovit, on je mogao jedan vic da priča 10 minuta i da bude zanimljiv, bez obzira na to što je to vic koji može da se ispriča za minut. Bio je čovek beskrajno vedar, imao je on i svoje trenutke kada se povlačio u sebe, odlazio iz javnosti na neko vreme, ali bio je zaista omiljen. Kada se kaže Lane, zna se da je tu neka dobra atmosfera i dobar rad.

Gorica Popović, ATA Images/Antonio Ahel

pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike