Srećko Šojić za sve generacije: Najveće uloge po kojima ćemo pamtiti Laneta Gutovića (VIDEO)

25.08.2021

16:28 >> 18:37

0

Prvu veću ulogu na televiziji ostvaruje 1971. u seriji Siniše Pavića Diplomci, a veću popularnost stiče kao Đankarlo Maroti u Boljem životu i Dragoslav u

Srećko Šojić za sve generacije: Najveće uloge po kojima ćemo pamtiti Laneta Gutovića (VIDEO)
Copyright Milan Lane Gutović / Antonio Ahel/ATAImages

Doajen srpskog glumišta Milan Lane Gutović preminuo je danas u 75. godini.

Prvu glavnu ulogu igra 1979. u filmu Miće Miloševića “Drugarčine”, koji ga je angažovao i 1981. za film “Laf u srcu”, čiji su scenario pisali Siniša i Ljiljana Pavić gde se epizodno pojavio kao Srećko Šojić.

Milan Lane Gutović / YouTube/Printscreen

Godinu dana kasnije, odlučuju da njegov lik prošire i snimaju film “Tesna koža”, gde je sa Nikolom Simićem igrao jednu od glavnih uloga koja je doživela enormnu gledanost, te zbog toga snimaju nastavke 1987, 1988 i 1991.

Milan Lane Gutović / YouTube/Printscreen

Osim toga veće i glavne uloge ostvaruje i u filmovima “Erogena zona”, “Debeli i mršavi”, “Crna Marija”, “Majstor i Šampita”, “Špijun na štiklama”, “Uslovna sloboda” i “Sedam i po”.

Prvu veću ulogu na televiziji ostvaruje 1971. u seriji Siniše Pavića “Diplomci”. Veću popularnost stiče kao Đankarlo Maroti u “Boljem životu” i Dragoslav u “Otvorenim vratima”.

Najveću popularnost na televiziji je stekao 2006. godine u TV seriji “Bela lađa” kada je ponovo zaigrao lik Srećka Šojića iz “Tesne kože”, koji je igrao do 2011.

Bio je voditelj i autor nekoliko emisija i kratkih humorističko-satiričnih priloga. Njegove najpoznatije emisije su “Oralno doba” i “Ne može da škodi”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike