Gorčin Stojanović za 24sedam: Nagrade su prirodan nastavak umetničke radosti

07.10.2020

10:03 >> 10:38

0

Autor: Dejan Ćirić

Poznati reditelj za naš portal prenosi utiske povodom osvojene Sterijine nagrade za predstavu Semper Idem

Gorčin Stojanović za 24sedam: Nagrade su prirodan nastavak umetničke radosti
Copyright ATA Images

Narodno pozorište Sombor pobedilo je na nedavno održanom 65. Sterijinom pozorju predstavom „Semper Idem“, po romanu Đorđa Lebovića u dramatizaciji i režiji Gorčina Stojanovića, osvojivši nagradu za  najbolju predstavu u celini.

U takmičarskoj selekciji 65. Sterijinog pozorja bilo je još šest predstava: „Ko je ubio Dženis Džoplin“ Tijane Grumić u režiji Sonje Petrović Srpskog narodnog pozorišta, „Kretanje“ Dimitrija Kokanova u režiji Jovane Tomović Bitef teatra, „Radnička hronika Petra Mihajlovića“ u režiji Veljka Mićunovića, Narodnog pozorišta Subotica i „Gustav je kriv za sve“ pozorišta Deže Kostolanji iz Subotice.

Žiri 65. Sterijinog pozorja doneo je sledeće odluke: Marko Marković dobitnik je Sterijine nagrade za glumu za ulogu Đorđa u predstavi „Semper Idem“, Gorčin Stojanović dobitnik je Sterijine nagrade za režiju predstave, a Ivana V. Jovanović dobitnica je nagrade za najbolju epizodnu ulogu.

Predstava “Semper Idem” Promo/Nađa Repman

Reditelj Gorčin Stojanović je za naš portal rekao da su nagrade, baš kao i honorari, posledica rada i dodao:

– Ako je rad, a u ovom slučaju i te kako jeste, bio ispunjavajući, emocionalno i spoznajno – onda su nagrade prirodan nastavak tog velikog zadovoljstva i ogromne umetničke radosti. Ako se dese. Ako se ne dese – tim gore po nagrade i njihov ugled. Somborsko pozorište je mesto gde kontinuirano nastaju takve stvari, i ja sam ponosan što sam delić tog kontinuiteta – izjavio je Stojanović.

Predstava “Semper Idem” Promo/Nađa Repman

Poslednji put nagradu za najbolju predstavu u celini Narodno pozorište Sombor osvojilo je davne 1976. godine sa predstavom „Ženidba i udadba“, Jovana Sterije Popovića u režiji Dejana Mijača. Predstava „Semper Idem“ na repertoaru je sledeći put 16. oktobra na Velikoj sceni.

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike