"Flešdens" u Pozorištu na Terazijama: Počinju pripreme kultnog mjuzikla

22.05.2021

17:35

0

Naslov je postao slavan po američkom istoimenom filmu iz 1983. (u režiji Adrijana Lina), koji je osvojio Oskara za najbolju originalnu pesmu

"Flešdens" u Pozorištu na Terazijama: Počinju pripreme kultnog mjuzikla
Copyright Profimedia

Pozorište na Terazijama objavilo je da zvanično mogu da počnu pripreme za najavljivani novi veliki spektakl – mjuzikl “Flešdens”.

Oni su na svojim zvaničnim društvenim mrežema objavili da je direktor Aleksandar Đaja potpisao ugovor kojim je obezbeđeno izvođenje novog naslova, te da je time načinjen prvi korak ka premijeri “Flešdensa” koja se planira u oktobru kao najava nove sezone.

Naslov je postao slavan po kultnom američkom istoimenom filmu iz 1983. (u režiji Adrijana Lina), koji je te godine osvojio Oskara za najbolju originalnu pesmu.

Profimedia

Bila je to i prva saradnja između Dona Simpsona i Džerija Brukhajmera, sa mnogo muzičkih spotova u filmu, što je kasnije postao manir i za druga filmska ostvarenja osamdesetih godina.

“Flešdens” je napunio bioskopske blagajne, našavši se na trećem mestu po zaradi u SAD te godine. Muzika je, u međuvremenu, postala evergrin, a numere koje su i dan-danas hitovi su “Maniac” (u izvođenju Majkla Sembela) i pesma “What a Feeling” koju je otpevala Ajrin Kare.

Pročitajte još

Kako će to izgledati na sceni Pozorišta na Terazijama ostaje nam da sačekamo i vidimo.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike