Električni orgazam ponovo odložio turneju i koncert povodom 40. rođendana

17.04.2021

08:30 >> 11:25

0

Nastup u Kombank dvorani je pomeren do trenutka kada bude omogućeno korišćenje punog kapaciteta sale

Električni orgazam ponovo odložio turneju i koncert povodom 40. rođendana
Copyright Električni orgazam / ATAImages

Koncert beogradskog rok sastava Električni orgazam neće biti održan kako je ranije planirano 24. aprila, već je novi zakazan za 9. decembar, na istom mestu u Kombank dvorani, stoji u zvaničnom saopštenju benda.

– Braćo i sestre, zbog zdravstvene situacije na planeti bili smo prinuđeni da pomerimo datume cele turneje ”40 godina Orgazma” pa tako i beogradski koncert – napisali su članovi benda koji su želeli da jubilej od četiri decenije počne sa slavljem tokom cele fatalne 2020. godine, ali to nije bilo moguće usled naleta pandemije.

Koncert je odložen do trenutka kada bude omogućeno korišćenje punog kapaciteta sale, a kupljene ulaznice važe i za novi datum početkom decembra. Budući da usled uvedenih mera nema uslova da se proslava 40 godina ”Orgazma” održi u punom sjaju, kako je isplanirano za obeležavanje tako značajnog jubileja najdugovečnijeg beogradskog novotalasnog benda, grupa se odlučila da i ovaj koncert pomeri.

Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

Plan im je da povodom 40 godina krenu na slavljeničku turneju širom regiona, a jedino su svirali u Skoplju na kraju leta 2020. pred 1.500 ljudi.

Električni orgazam će nastupiti prvi put u karijeri na sceni Kombank Dvorane.

– Jako sam uzbuđen što ćemo naš veliki beogradski koncert održati u dvorani iz koje je sve krenulo i koja je jako važna za istoriju benda – naveo je frontmen benda Srđan Gojković Gile i dodao:

– Naši fanovi znaju da smo Ljuba, Jovec i ja nakon koncerta grupe grupe Leb i Sol u Domu sindikata (današnjoj Kombank dvorani) otišli u kafanu “Mornar” i tamo napravili Električni orgazam. Pored toga, u istoj dvorani je 2019. godine održana i premijera filma “Električni orgazam za ljude budućnosti” autorke Marije Vukić, pa mislim da je ta dvorana idealna za svečanost koja nas očekuje.

ATAImages / Antonio Ahel

Bend je nastao na Srpsku Novu godinu, 13. januara 1980, a ime Električni orgazam predložio je upravo Gile pošto mu je to prvo palo na pamet, želeći da na taj način namerno provocira i šokira tadašnju javnost.

– Koncert makedonske grupe Leb i sol je bio super, ali to nama sa nabujalom tinejdžerskom energijom jednostavno nije bilo dovoljno. Hteli smo nešto drugo i posle koncerta smo otišli u kafanu Mornar, gde se desila za to vreme jedna uobičajena situacija, nije bilo konobara. Tako je i nastala jedna od naših prvih pesama ”Konobar”, a te iste večeri nastao je i Električni orgazam – sećaju se članovi ovog kultnog sastava i dodaju da su za dva meseca svi u Jugoslaviji znali za njihov bend.

Pročitajte još

Od tada je prošlo više od 40 godina, i za to vreme bend je promenio mnogo članova i postava, preživeo i nadživeo nekoliko ratova i država, objavio mnogo antologijskih albuma i pesama, održao dosta koncerata uzduž i popreko celog regiona, podigao veliku prašinu, bio na ivici raspada, ali je ipak opstao. I danas ponosno predstavlja jedan od najznačajnijih bendova sa ovih prostora.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike