“Dara iz Jasenovca” najgledaniji film u Americi

08.02.2021

12:19 >> 20:02

0

Autor: Dejan Ćirić

Prvog vikenda prikazivanja zebeležena je gledanost kao nijednog drugog filma sa ovih prostora do sada

“Dara iz Jasenovca” najgledaniji film u Americi
Copyright "Dara iz Jasenovca" Promo/MCF

Film “Dara iz Jasenovca”, koji se od petka prikazuje u američkim bioskopima, u vikendu za nama ostvario je veliki uspeh. Naime, ostvarenje reditelja Predraga Antonijevića je tokom prvog vikenda prikazivanja zabeležilo najveću prosečnu zaradu u odnosu na broj bioskopa u kojima se film prikazuje. Ostvarena je prosečna zarada od 1.251 dolara po bioskopu. Prosečna zarada po bioskopu za velike studijske filmove je značajno manja.

Promo/Aleksandar Letić, Branimir Milovanović

Tako je na primer, u proteklom vikendu za film „Male stvari“ zarada iznosila 952 dolara, a za „Kruds: Novo doba“ 910 dolara. Takođe, jedan od najočekivanijih evropskih filmova u američkim bioskopima „Supernova“ sa Kolinom Firtom i Stenlijem Tučijem je u drugoj nedelji prikazivanja imao prosečnu zaradu od 191 dolar po bioskopu.

Promo/MCF

Struktura publike koja je u proteklom vikendu gledala film „Dara iz Jasenovca“ je veoma zanimljiva, pa je recimo 54% ispod 35 godina starosti – od ukupnog broja gledalaca, što govori u prilog tome da film menja sliku i percepciju kod mladih o jednom od najozloglašenijih logora i potvrđuje njegov edukativni karakter. Takođe, od ukupno ispitanog broja, 91% gledalaca će film preporučiti, što je jedan od najvećih ikada zabeleženih procenata preporuke.

Promo/MCF

Film je ostvario izuzetno pozitivnu kritiku reprezentativnog sajta Rotten Tomatoes, dok je ocena publike pozitivna u neverovatnih 88%.

Pročitajte još

„Dara iz Jasenovca“ se po zaradi nalazi na 18. mestu američke Box office liste gledanosti i trenutno se prikazuje u brojnim gradovima širom Amerike među kojima su Čikago, Finiks, Milvoki, Majami, Atlanta, Dalas, Denver i Hjuston.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike