Brus Springstin objavljuje novi album 23. oktobra: Snimio ga je za samo pet dana

30.10.2020

16:37 >> 13:20

0

Autor: Dejan Ćirić

Jubilarni dvadeseti album čuvenog muzičara sadrži i tri neobjavljene pesme iz sedamdesetih godina prošlog veka

Brus Springstin objavljuje novi album 23. oktobra: Snimio ga je za samo pet dana
Copyright Profimedia

Veliki rok umetnik Brus Springstin svoj novi studijski album “Letter To You” objaviće 23. oktobra, saopštila je diskografska kuća za Srbiju i ceo region – “MenArt”. Legendarni muzičar je snimio novi CD sa grupom “E Street Band”, sa kojom je poslednji put nastupao 2016. godine tokom turneje “The River”. Springstin će novom muzičkom pričom obeležiti značajan jubilej – 20. studijski album, sa 12 novih pesama, prepoznatljivog zvuka stare škole rokenrola. Uz nove pesme, na albumu su i tri neobjavljene numere iz sedamdesetih godina prošlog veka: “Janey Needs a Shooter,” “If I Was the Priest,” i “Song for Orphans.” Verovali ili ne, ceo album je snimljen za samo pet dana u kućnom studiju velikog muzičara, u Nju Džersiju, u produkciji samog kantautora, a kao najava novog CD-a, objavljen je spot za naslovnu kompoziciju “Letter To You”.

“Volim emotivnu prirodu koju ima “Letter To You”, i volim zvuk „E Street Band“-a, koji sve svira uživo u studiju, na način na koji nikad pre nismo radili i bez nasnimavanja.”, prenosi Springstin prve utiske i dodaje:

“Album smo uradili za samo pet dana i to je jedno od najvećih iskustva snimanja koje sam ikada doživeo.”, pojasnio je autor antologijskih hitova kao što su “Born in the USA”, “Human Touch” ili “Born to Run”.

Profimedia

Brus je i u sedamdesetoj godini života veoma popularan, njegove svetske turneje svaki put obaraju rekorde u posećenosti i isplativosti, a pored toga, autor je i primenjene muzike za filmove, TV serije, šou programe i reklame, i njegove kompozicije su se našle u više od tri stotine ostvarenja na malim i velikim ekranima, za nekoliko decenija karijere. Od poznatijih filmova sa njegovim numerama izdvajaju se: “Streets of Philadelphia” za film “Filadelfija” , “Secret Garden” za ostvarenje “Džeri Megvajer”, kao i pesme za filmove “Rvač”, “Čuvar prelaza”, “Savršena oluja” i mnoge druge.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike