Bojana Maljević za 24sedam o Lanetu Gutoviću: Bila je čast raditi sa njim, večno sam mu zahvalna

26.08.2021

12:30 >> 15:23

0

U istoj, 2021. godini, napustili su nas Lane, Vlada i Vlasta. Tri bliska prijatelja, saradnika, pustolova, dečaka...

Bojana Maljević za 24sedam o Lanetu Gutoviću: Bila je čast raditi sa njim, večno sam mu zahvalna
Copyright Bojana Maljević, Foto: Antonio Ahel/ATAimages

Legendarni Milan Lane Gutović, velikan srpskog glumišta, preminuo je juče u 75. godini. Vest o njegovoj smrti mnogi su primili s nevericom, a od trenutka kada su saznali da nas je napustio, prijatelji i kolege opraštaju se od njega. Gutović će ostati upamćen po mnogim ulogama koje je odigrao, a jedna od rola u kojoj ga je publika obožavala bila je u seriji “Otvorena vrata” gde je tumačio lik Dragoslava Dragančeta Jakovljevića.

Glumica Bojana Maljević, sa kojom je Gutović igrao u ovoj seriji, kako 1994. godine kada je emitovana prvi put, tako i u nastavku koji je prikazivan 2013. godine, za 24sedam otkrila je po čemu će pamtiti ovog velikog glumca, te istakla da je teši misao što je tamo negde sa kolegom Vlastom Velisavljevićem i Vladimirom Andrićem, piscem i dramaturgom koji je radio, između ostalog, i na “Otvorenim vratima”.

Milan Gutović – Lane. Foto: Miroslav Milić/ATAImages

– U istoj, 2021. godini, napustili su nas Lane, Vlada i Vlasta. Tri bliska prijatelja, saradnika, pustolova, dečaka. Suvišne su reči o njihovoj povezanosti. Ne postoji ništa što ću pamtiti više od smeha i strpljenja u radu i druženju ova tri musketara. Ljubav i zahvalnost, večna – kaže Bojana i dodaje:

– Jer Vlada je pisao Pustolova, po kojem ćemo, između ostalog, pamtiti Laneta. Vlada je bio dramaturg i jedan od pisaca “Otvorenih vrata”. Vlasta i Lane bili su nerazdvojni, ne samo kao Dragoslav i Ujka Toma. Sva trojica su bili prijatelji i kolege od kojih sam mnogo naučila. Veoma sam tužna i utešna mi je jedino misao da su sva trojica ponovo negde zajedno. Da se kikoću kao dečaci, da uživaju u mašti i igri sa kolegama, kakva se retko sretala. Bila je čast raditi sa Lanetom, sa svom trojicom musketara. Tako sam ih doživljavala. Sa njima je svaki dan bio radost – zaključila je glumica i producentkinja.

pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike