Bio je veran svom teatru: Komemoracija Tihomiru Arsiću biće u Narodnom pozorištu

07.12.2020

15:10 >> 15:40

0

Kako su saopštili iz nacionalnog teatra, komemorativni skup biće organizovan kad se steknu epidemiološki uslovi

Bio je veran svom teatru: Komemoracija Tihomiru Arsiću biće u Narodnom pozorištu
Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Narodno pozorište u Beogradu oprostilo se od svog člana glumca Tihomira Arsića, koji je preminuo danas u 64. godini, podsećajući da je skrenuo pažnju publike još 1981. godine kada je na njihovoj sceni odigrao Romea u Šekspirovoj drami “Romeo i Julija” u režiji Steve Žigona.

– Od 1984. godine postao je stalni član glumačkog ansambla. Uvek je bio veran svom pozorištu, koje je neizmerno voleo i u kome je odigrao više značajnih uloga u klasičnim i savremenim komadima. Svakako najvažnija pozorišna uloga, za koju je i sam govorio da mu je najdraža i najbolja koju je odigrao je Rogožin u “Idiotu” Fjodora Mihajloviča Dostojevskog, u režiji Steve Žigona – navodi se u saopštenju.

Za maestralno tumačenje Rogožina, kolekciji brojih priznanja koje je dobio tokom karijere, Arsić je pridružio i dve najznačajnije nagrade koje je osvojio upravo tom ulogom – “Zlatnog viteza” u Moskvi i Nagradu “Raša Plaović” za najbolje glumačko ostvarenje.

Kada je reč o Arsićevom angažmanu u Narodnom pozorištu, svakako se izdvaja i nastup u kultnoj predstavi “Solunci govore” po tekstu Antonija Ðurića i u režiji Cisane Murusidze.

Antonio Ahel/ATAImages

Publika će ga pamtiti i po monodrami “Tako je govorio Broz”, sa kojom je početkom devedesetih godina nastupao širom nekadašnje Jugoslavije odigravši je više od 300 puta. Veoma zapažene uloge odigrao je i na filmu i televiziji.

Debitovao je u filmu “Sinovi” Slavoljuba Stefanovića Ravasija 1975. godine, a zatim su usledili upečatljive uloge u filmovima “Dečko koji obećava”, “Igmanski marš” , “Veliki transport” , “Pejzaži u magli”, “Lager Niš”, “Balkan ekspres”, “Boj na Kosovu”…

Za sobom je ostavio ćerke Milicu, Lenku i Veru, sina Arsenija i unuku Nou.

Komemoracija Tihomiru Arsiću biće održana kada se za to steknu epidemiološki uslovi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike