Zločini Semovog sina: Netflix objavio trejler za seriju o ozloglašenom ubici "iz slivnika" Njujorka (VIDEO)

10.04.2021

17:32 >> 17:42

0

Sons Of Sam uključivaće vesti iz vremena ubistava, intervjue sa osobama bliskim istrazi, te istražne nalaze i svedočenja

Zločini Semovog sina: Netflix objavio trejler za seriju o ozloglašenom ubici "iz slivnika" Njujorka (VIDEO)
Copyright Profimedia

Netflix je objavio trejler za najnoviju dokumentarnu seriju “Sons Of Sam: A Descent Into Darkness” koja će se baviti ubistvima Dejvida Berkovica, poznatijeg kao Semov sin.

Lov na Sema potresao je Ameriku sedamdesetih godina, ali je priča ostala zaboravljena, sve dok se Netflix nije zainteresovao da je opet oživi.

Novinar i autor knjige “Ultimate Evil” Mauri Teri verovao je da Dejvid nije mogao da bude jedini krivac za počinjena zlodela, već da su zločini deo satanističkog kulta.

“Sons Of Sam” uključivaće vesti iz vremena ubistava, intervjue sa osobama bliskim istrazi, te Terijeve istražne nalaze i svedočenja.

Dejvid Berkovic je američki serijski ubica koji je u periodu između jula 1976. i avgusta 1977. ubio šest i ranio sedam osoba. Napade je izvodio isključivo noću, a meta su mu bile žene sa dugom crnom kosom i parovi koji su sedeli u automobilima. Tokom “Semovog leta” 1977, kako tvrde svedočenja, mnoge žene su se farbale u plavo, skraćivale kosu ili je vezivale u rep. Zločine je vršio pištoljem kalibra .44, što mu je donelo nadimak “Ubica kalibrom .44”.

Nadimak po kome ga mnogi prepoznaju je Semov sin. Tim imenom se predstavio u pismu poslatom policiji koje je počinjalo sledećim rečima:

– Pozdrav iz slivnika Njujorka, punih psećeg izmeta, bljuvotina, ustajalog vina, mokraće i krvi. Pozdrav iz slivnika Njujorka, kome perači ulica u usta ubacuju ove delikatese.

Do hapšenja ovog ubice došlo je zahvaljujući kazni za pogrešno parkiranje, koja mu je izdata u blizini jednog od mesta zločina. Kada je priznao krivicu za počinjena ubistva, osuđen je na šest doživotnih robija.

Berkovic je tvrdio kako ga je na ubistva podstakao đavo, od koga je poruke primao preko komšijskog psa po imenu Sem, kao i tokom raznih audio-vizuelnih halucinacija. U mladosti je na kratko imao veze sa jednim satanističkim kultom, mada je tvrdio da je još od detinjstva osećao prisustvo mračnih sila.

Pročitajte još

U međuvremenu, Semov sin je pronašao “novog oca” i postao “Sin nade”. Kako je svedočio, tokom boravka u zatvoru pronašao je utočište i slobodu u Bogu. Objavljena je i knjiga “Sin nade” u kojoj su njegovi zatvorski dnevnici, u kojima opisuje život u zatvoru i iskustva u vezi sa prihvatanjem religije. Dejvid ne ostvaruje nikakvu zaradu od knjige, a deo prihoda od prodaje odlazi porodicama njegovih žrtava.

Režiser serije na Netflixu je Džoš Zimn, kome ova tematika nije nepoznanica, sudeći po njegovim ranijim ostvarenjima: “Cropsey” (2009) i “Murder Mountain” (2018).

Serija na Netflix stiže 5. maja.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike