Snimanje serije "Selo gori, a baba se češlja" počelo pre tačno 15 godina: Radoš Bajić se sa tugom prisetio kolega kojih više nema

06.10.2021

17:10

0

Mnogi velikani srpskog glumišta koji su oživeli junake ove serije su nas u međuvremenu napustili - Milorad Mandić Manda, Dragan Nikolić, Mirko Babić, Goran Daničić...

Snimanje serije "Selo gori, a baba se češlja" počelo pre tačno 15 godina: Radoš Bajić se sa tugom prisetio kolega kojih više nema
Copyright Rados Bajić / ATA Images

Na današnji dan, pre tačno petnaest godina, počelo je snimanje TV serije "Selo gori, a baba se češlja", prema scenariju i u režiji Radoša Bajića.

Prva klape serije, koja je ostvarila do tada nezabeleženu gledanost, pala je 6. oktobra 2006. godine na promenadi u Vrnjačkoj Banji, a ne samo što je bila najgledanija, ona je zvanično i najduža srpska serija sa ukupno 101 epizodom.

"Selo gori" snimano je narednih deset godina širom Srbije sve do 2016. Nakon premijere, serija je na RTS reprizirana sedam puta. 

RTS/Prinscreen
Dragan Nikolić u seriji "Selo gori, a baba se češlja"

Nažalost, mnogi velikani srpskog glumišta koji su oživeli junake ove serije nisu više među nama - Milorad Mandić Manda, Dragan Nikolić, Mirko Babić, Miroljub Trošić Đoda, Goran Daničić, Milija Vuković, Momir Bradić.

Glumac i reditelj Radoš Bajić, koji je, pored toga što je kompletan autor, u seriji igrao i glavnu ulogu, Radašina, danas je povodom jubileja objavio na svom Instagram profilu setnu poruku i zajedničku sliku sa dragim kolegama:

 

 

- Na današnji dan pre petnaest godina, 6. oktobra 2006. godine na promenadi u Vrnjačkoj banji počelo je snimanje najgledanije srpske serije svih vremena "Selo gori, a baba se češlja" koja je donela radost milionima TV gledalaca - napisao je i dodao:

- Na dan velikog jubileja sam ponosan na monumentalni i neponovljivi projekat čiji sam autor, ali sam setan i tužan, jer su nas zauvek napustili Dragan Nikolić (Zota), Milorad Mandić (Milašin), Mirko Babić (Dragojlo), Miroljub Trošić (Đoda), Milija Vuković (Mitar), Goran Daničić (Radovan) i Momir Bradić (Stanislav). Bez njih "Selo gori, a baba se češlja" ne bi bilo ono što jeste. Slava im.. - napisao je Bajić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike