Zubin Mehta: Molim se za ostvarenje velike želje i sna Ivana Tasovca

06.10.2021

13:15

0

Nakon ogromnog gubitka voljenog direktora Ivana Tasovca i koncerta koji mu je posvetila prošlog petka, Beogradska filharmonija se vraća na binu Kolarca večeras i to u grandioznom sastavu sa šefom-dirigentom Gabrijelom Felcom

Zubin Mehta: Molim se za ostvarenje velike želje i sna Ivana Tasovca
Zubin Mehta i IvanTasovac, 2015 - Copyright Promo / BF / Marko Đoković

Zubin Mehta, najznačajniji prijatelj Ivana Tasovca i Beogradske filharmonije, poslao je reči podrške povodom večerašnjeg koncerta koji orkestar izvodi zajedno sa šefom dirigentom Gabrijelom Felcom na Kolarcu.

- Ovom veoma važnom prilikom, kada Maestro Felc diriguje divnom Beogradskom filharmonijom na ovom kao i svakom koncertu posvećenom mom velikom prijatelju Ivanu Tasovcu, pozdravljam sve muzičare velike Beogradske filharmonije, mog dragog kolegu Gabrijela Felca kao i sve Ivanove prijatelje prisutne na koncertu i uveravam vas da sam u mislima sa vama - napisao je Mehta i dodao:

Promo / BF / Marko Đoković
Ivan Tasovac

- Takođe grlim njegovu suprugu Mariju i decu i moliću se da se Ivanova želja za novom koncertnom dvoranom nastavi i obećavam da ću na sve načine da podržim ostvarenje ovog njegovog sna. S najtoplijim pozdravima, kao i uvek, Zubin Mehta.

Nakon ogromnog gubitka voljenog direktora Ivana Tasovca i koncerta koji mu je posvetila prošlog petka, Beogradska filharmonija se vraća na binu Kolarca večeras i to u grandioznom sastavu sa šefom-dirigentom Gabrijelom Felcom (20č). Stotinu filharmoničara odsviraće monumentalnu kompoziciju, Malerovu simfoniju broj 6, poznatu kao "Tragična".

Kapitalno delo simfonijske literature, mračno i zloslutno, istovremeno je grandiozna priča o borbi heroja sa sudbinom. Po tonu uvodnih stavova, pristajao bi joj naslov "Vojnička", isto kao što filharmoničari neumorno rade iako duboko pogođeni gubitkom svog direktora kome posvećuju sve buduće nastupe.

Promo / BF / Marko Đoković
Beogradska filharmonija

Malerova simfonija broj 6 je takođe kompozicija kojom se mladi Gabrijel Felc prvi put predstavio beogradskoj publici, 26. juna 2009. godine. Ulaznice za koncert su u prodaji na blagajni Filharmonije kao i onlajn.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike