Lea Sekulić o izazovnoj ulozi: Svi smo borci između dobra i zla

28.11.2020

14:03 >> 17:36

0

Mlada glumica je imala manju rolu u Mesu, jedan je od glavnih ženskih likova u seriji Kosti, a kako kaže, bila bi joj čast ako bi dobila ulogu u trećem delu

Lea Sekulić o izazovnoj ulozi: Svi smo borci između dobra i zla
Copyright Promo / RTS

Sudeći prema prvim reakcijama publike i kritike, serija “Kosti” je prikovala gledaoce uz TV ekrane, a već u prvoj epizodi mogli su da upoznaju Kristinu Govorušu, sestru glavnog junaka Koste, koju tumači mlada glumica Lea Sekulić.

Talentovana glumica rođena je u Rijeci, diplomirala je na Akademiji umjetnosti u Banjaluci, a trenutno živi u Estoniji, gde pohađa master studije glume.

U Estoniji je pao prvi sneg, na snazi su pravila o zaštiti od korona virusa, pa Lea kaže da uglavnom sedi kod kuće, prati onlajn nastavu i
piše eseje za fakultet. U međuvremenu, uživa u sjajnim komentarima za ulogu u “Kostima” koji joj stižu sa svih strana.

– Nakon prve dve epizode serije utisci su veoma dobri, dobijam mnogo pozitivnih kritika. Izuzetno mi je drago zbog cele ekipe, nekako se od početka znalo da će serija imati uspeh, s obzirom na popularnost “Mesa” i na kvalitet celog tima. Nije me iznenadilo što je gledanost prošlog vikenda bila tolika i zahvaljujem gledaocima – kaže Sekulićeva.

Ona igra naivnu devojku, koja, kako kaže, kada odluči da se okrene budućnosti i konačno složi stvari u svom životu, od mladog biznismena dobija nepristojnu ponudu. Ističe da je Kristina mlada devojka koja ima visoke moralne vrednosti, ide u crkvu, dobroćudna je i prosta – tek kreće u život.

Promo / RTS

– Međutim, na jedan veoma nelagodan način se suočava sa svetom u kojem živi, koji je korumpiran, patrijarhalan i pun nepravde. Ne želim da otkrivam šta će se desiti dalje u seriji, ali nekako su u ovoj priči svi borci, pa tako i Kristina – tražiće nekakav prostor između dobra i zla. Nadam se da će gledaoci ostati uz seriju i videti šta de se desiti dalje – navodi mlada glumica.

Prošlog vikenda gledaoci su mogli da vide potresnu scenu nasilja nad Kristinom. O tome kako se osećala snimajući takve scene, Lea kaže:

– Saša Hajduković i Nikola Pejaković su vrlo profesionalno radili na tome, bili su vrlo pažljivi, tako da je, što se snimanja i tehničkih stvari tiče, sve išlo bez većih problema. Ta scena je zahtevna i veoma bitna. Ona predstavlja raskrsnicu, jer posle nje stvari počnu da se kreću u jednom određenom smeru. Međutim za Kristinu je to bitan momenat zbog toga što se u toj sceni ona bori sa sobom. Uvek je između tih moralnih vrednosti i onoga što želi ili ne želi da uradi, a posle se treba i pomiriti sa tim što je uradila, što joj baš i ne uspeva, upravo zbog njenih duhovnih uverenja – smatra glumica.

Promo/Bosonoga produkcija

Dodaje da joj je značilo što je studirala u Banjaluci, jer je mogla da usvoji mentalitet i bolje razume likove u “banjalučkoj trilogiji”. Imala
je manju ulogu u “Mesu” , jedan je od glavnih ženskih likova u “Kostima”, a bila bi joj čast ako bi dobila ponudu za ulogu u trećem
delu, “Koža”.

– O “Koži” ne znam nista, iako željno iščekujem da vidim scenario, jer ne sumnjam u Pejakovića za koga mislim da je jedno
multitalentovano biće. Ako me pozovu da se pojavim u trećem delu, biću više nego srećna da prihvatim ponudu. Verujem u Sašinu i Nikolinu viziju i zahvalna sam produkciji i celom timu koji su nam dali priliku da napravimo nešto hvale vredno.

Ona otkriva da, počev od treće epizode, koja publiku očekuje večeras u 20 časova na RTS 1, priča odlazi na jednu sasvim novu teritoriju.

– Čula sam od tehničke ekipe da je treća epizoda odlična, ja je još nisam pogledala i jedva čekam da to učinim.

Glumica na leto završava studije i planira da se vrati u naše krajeve. Kaže da će prvo otići u Banjaluku, grad koji joj je jako prirastao za srce i u kome ima mnogo prijatelja. Šta je to što će Lei i ostalim junacima serije “Kosti” promeniti živote i odvesti ih u neočekivanom pravcu ne propustite da saznate u subotu i nedelju u 20 časova na RTS 1.

Pročitajte još: Nikola Pejaković i Jovo Maksić o novoj seriji „Kosti“: U „Olujama“ prošlosti

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike