Oproštaj Radeta Šerbedžije od Mire Furlan: Nežna i ranjena održala se u okrutnom svetu

22.01.2021

15:33 >> 15:41

0

Kao prava heroina, bila je istinoljubiva i nepravedno je doživela mnoge udarce od ostrašćenih nacionalista, rekao je glumac

Oproštaj Radeta Šerbedžije od Mire Furlan: Nežna i ranjena održala se u okrutnom svetu
Copyright ATA Images/M.M.

Svima nam je ostala u srcu, jer je Mira Furlan bila jedna od najdivnijih glumica na prostoru bivše Jugoslavije, kazao je za RTS glumac Rade Šerbedžija.

Govoreći o njoj i njenom preranom odlasku, prisetio se koliko je bila ranjiva.

– Kad smo otvarali Ulysses teatar, zvali smo je da dođe da glumi. Bila je oduševljena, ali se nije usudila doći. Bila je isuviše ranjena. Kao prava heroina, bila je istinoljubiva i nepravedno je doživela mnoge udarce od ostrašćenih nacionalista – rekao je Šerbedžija.

Prema njegovim rečima, sve je to izdržala i vratila se u Hrvatsku 2002. godine, odigrala Medeju i svi su je oduševljeno dočekali.

Profimedia

– Mira je bila velika i pravedna žena. Bila je levičarka i socijalista. Bila je briljantna glumica i osoba. Svi su je voleli, od publike do drugih glumaca i reditelja – što je i dokazala kada je otišla, pobegla od strašnog rata i uspela da u SAD napravi karijeru – istakao je glumac.

Sve to je postigla uz pomoć, kako je dodao, svoje velike ljubavi i čoveka koji joj je bio oslonac u životu, reditelja Gorana Gajića.

– Bio je najčvršća stena za koju se, tako plaha i nežna, držala i održala u ovom našem okrutnom svetu – rekao je Šerbedžija.

Pročitajte još

O njenoj glumi, imao je samo reči hvale – od Glorije i Medeje do brojnih filmskih uloga.

– Prekrasan partner i božanstvena glumica – zaključio je Šerbedžija.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike